ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Новият военен министър е страхлив човечец, лоялен на Радев

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Георги Георгиев - БОЕЦ. ФАКТИ разгласява коментара без редакторска интервенция:

Няколко думи за новия боен министър. Минаха повече от 4 години, само че помня всички елементи. Това бе единствената ми среща с Радев.

В началото на юни 2018 година бе проведена конференция под егидата на президента, на тематика “борба с корупцията”. За пръв и финален път БОЕЦ бяхме поканени на сходен конгрес, проведен от държавна институция. И има за какво. Присъстваха президентът, министри, Пламен Георгиев, Гешев, Цацаров и доста политици и посланици. Преди форума имах контакт с Димитър Стоянов — основния секретар на Радев, беше поел ангажимент за среща с президента, на който да предам документи, касаещи данни за корупция, в които е забъркан Борисов. Та за Димитър Стоянов — новия боен министър ще ви опиша.

Имах проблеми с пътуването от Видин и закъснях за форума. Когато влязох, Пламен Георгиев — тогава началник на новата КПКОНПИ — правеше изявление за битката с корупцията. Четири месеца по-рано БОЕЦ бяхме внесли първия сигнал в новата антикорупционна комисия, и то против Пеевски — за инспекция на произхода на средствата, с които той внезапно стана публично мултимилионер. Седнах съзнателно един до друг през няколко стола до Гешев, който тогава бе отпред на Специализираната прокуратура.

Пламен Георгиев четеше някаква помпозна тирада и в един миг го чух да приканва жителите да подават сигнали за корупция. Станах и го прекъснах, упрекнах го в двуличие и желаех от него пояснение и информация за сигнала на БОЕЦ против Пеевски, и резултатите от тяхната инспекция. Залата реагира, водещата също, и той бе заставен да отговори, като измрънка, че инспекцията е завършила и до дни ще има конференция, на която ще разгласят всичко (след няколко дни това се случи и Пламен Георгиев разгласи Пеевски за " най-чистия в страната ", спомняте си това сигурно). Моето спиране провокира страсти и осуетяване на програмата, и бе дадена 15 минути отмора.

Да се върна на Димитър Стоянов. По време на почивката бях опасан от публицисти и участници в конференцията, и в един миг се озовах против Радев, обменихме няколко думи и му дадох документите. След това при мен пристигна Димитър Стоянов, неговият секретар, и стартира да ме убеждава по какъв начин си е извършил обещанието да направи среща с президента. Казах му, че това не е среща, а инцидентно засичане в коридора, и в този миг от дясната ми страна (Стоянов стоеше против мен) се приближи Гешев. Застана до нас, гледайки право напред и сподели през зъби: " Ще те смачкам, ще те унищожа ", като думите му бяха предопределени за мен. Обърнах се към него и му отговорих: " Ти си цялостен злощастник, прислужник на Буда и Свинята. Ще ми смачкаш кур@. Ще те пъдя до дупка и теб, и господарите ти, и ще плащате за всичко! " — оправдавам се за циничния израз, само че изтъквам буквално думите си, които помня ясно. Гешев още един път изръмжа: " Ще те размажа, боецо, ще молиш за благосклонност... " и още веднъж му отговорих, прекъсвайки го: “Хайде, размазвай ме, да видя по какъв начин ще ме размажеш, нерешителен отпадък! ".

Докато траеше тази словесна престрелка, траяла не повече от 30 секунди, Димитър Стоянов стоеше против мен, на половин метър от Гешев. Пребледня и стартира да отстъпва обратно, без да обели и дума. Направи няколко крачки обратно и още до момента в който си " говорехме " с Гешев — направи кръгом и избяга. След няколко минути го видях до Радев, а по-късно изчезна. Не реагира, като уредник на събитието и представител на президента, не сподели думичка, не мъцна. Малко по-късно и аз напуснах конференцията — бях си приключил работата.

Та усещанията ми от Димитър Стоянов — основния секретар на президента, а от на следващия ден боен министър — са, че е един нерешителен човечец, предан на Радев, както Буда е предан на Путин. Нещо като кученцето на Радев. Слаб и дисциплиниран. Путинофил. Точно такива и Буда събираше към себе си. Не чакам от този човек нищо положително за българската войска, за позицията и поддръжката на България за Украйна. Марионетки сложени, с цел да мишкуват и извършват. Ще проследявам дейностите му, както и на енергийния министър. И всеки опит за връщане към робията на Газпром, или към " Крим-е-Руски ", ще бъде осъден на момента от БОЕЦ и жителите.

Стягайте се за митинги. Битката продължава!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР