ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Митрофанова разпространи поредните лъжи и манипулации

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В устрема си да показва съветската „ всеотдайност “ за България, посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова популяризира следващите неистини и операции. В изявление за ТАСС, от 28 юли тя разяснява още веднъж изгонването на 70 съветски дипломати. Обяснява че обстановката е доста комплицирана, тъй като посолство в София е голямо и трябват доста хора, а са останали единствено 23 индивида. Митрофанова отново разтяга локуми, че сме близка славянска страна, в която били заровени 200 хиляди съветски войни.

Пред Faktor.bg известният историк проф. Пламен Павлов разруши следващите съветски неистини: „ 200 000 жертви е голямо пресилване, което се постанова като агитация и се трансформира в мантра от 50-те години на предишния век. Реално става дума за 11 905 жертви по време на Освободителната руско-турска война, а статистиката е на съветски създатели. Според други откриватели можем да приказваме най-вече за 15 до 30 хиляди починали, като тук влизат и ранените, болните, безследно изчезналите. Но 200 хиляди е парадокс, тъй като и самата съветска войска не е била толкоз огромна при започване на войната.

Големият проблем е, че броя на жертвите няма значение, българите имат отношение към паметта на падналите за свободата ни. Издигнали са им монументи, почитат се като герои. Но извънредно неприятно е с жертвите Митрофанова да прави долнопробна агитация от сталински вид. Тази посланичка трябваше да бъде отзована от София още преди месец. Това е огромен пропуск на държавно управление което падна поради съветски офанзиви. Абсурд е да се приказва че Митрофанова и днешната Руска федерация – империя на злото са ни освобождавали. Войната тогава се води от Руската империя, която е нещо доста друго. 40% от войните са украинци, които също дават живота си за нашата независимост. Участват финландци, румънци, грузинци и доста други жители на империята. Политиката на Митрофанова през днешния ден е комбинация от цинизъм и национализъм - задачата на изказванията ѝ са да ни припомня, че би трябвало постоянно да сме признателни на Москва, да се снишаваме и да сме покорно подвластни “, споделя историкът.

Разбираемо е, в случай че Митрофанова ръси неистини и нелепости, с цел да обслужи следващата съветска хибридка за дезинформация и промиване на лековерните български мозъци, само че същински срам е, в случай че дипломатът тиражира лъжи от историческа неначетеност, което е също доста евентуално. С лъжите си Митрофанова за следващ път потвърждава, че съветската дипломация у нас продължава да бъде на отчайващо профанско равнище, неграмотници, живеещи с „ истини “ и показа от времето на Съюз на съветските социалистически републики. Така Митрофанова излага претендиращата за върховен пилотаж съветска дипломация и целия съветски народ. Големият проблем е, че не лъжите за руско-турската вона, а хилядите жертви които путинова Русия дава и ще продължава да дава, поради мръсната си война против Украйна би трябвало да тормозят режима в Кремъл. До края на годината съветските жертви в действителност могат да надминат 200 хил, само че тяхната памет няма да се пази, а вместо благодарност и украинците и светът ще изпитват само пренебрежение и омерзение към насилниците и всеобщите убийци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР