ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Илиян Василев: Фарисеите от ГЕРБ арогантно защитават Газпром

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Трудно може да се откри степен в която да се категоризира нахалството и арогантността на ГЕРБ по тематиката природен газ.

Същите хора, които до през вчерашния ден приказваха, че не може да се внесе цялото количество природен газ, през днешния ден желаят сметка на каква цена влиза азерския газ.

Знаете ли за какво плащаме по-скъп от първичния контракт - с нефтеноиндексираната формула? Защото техният на Борисов, на Радев и на Делян Добрев Николай Павлов е подписал изменнически анекси, с които е обвързал де факто активирането на контракта САМО при изискване, че е подготвен интерконектора - изискване, което отсъства в истинския контракт.

И когато си предал четата, няма по какъв начин азерите да пропуснат опцията да получат по-добра цена, па въпреки тя да е под цената на съветския газ и под цената на която продават азерския газ в Италия. Тоест и по този начин договорката и преференциална, само че можеше още. За това Асен Василев дефинира държанието на Павлов като " държавна измяна ". Но дарлинга на ГЕРБ, който в този момент Радев обмисля за длъжностен министър на енергетиката с цел да се контракти с Газпром, беше на часа затрупан от Гешев.

От ГЕРБ също плачат че няма контракт с Газпром, с техния Газпром, за който не пожалиха ни пари, ни корупция, единствено и единствено с цел да построят Турски попок, по който в този момент не тече газ за България.

Фейк атлантици, фалшив хора.

Да, сега има извънредно търсене на ВПГ за ЕВропа и цените са стратосферни, даже да намериш газ не си коства да го купуваш на сходни цени, тъй като няма на кого да го продадеш вкъщи - това което се назовава опустошение на пазара. В момента цената на Ти Ти Еф е 345 лв. на МВтч, кой ще заплати сходна цена у нас?! За да бъде 170 лв. би трябвало страната да заплати разликата. От къде? Това не е електрическа енергия, в която се облагите са тук и се натрупат фондове.

Това държавно управление не може да направи нищо, тъй като точно по време на ГЕРБ не разрешиха изследването и добива на петрол и газ у нас. Ако не бяха изгонили Шеврон и другите в този момент България можеше сама да добива природен газ.

И тези нахалници през днешния ден търсят отговорност от държавно управление, което направи повече от цялата им сбирщина с цел да тръгне интерконектора и да имаме диверсификация.

Без визитата на Петков в Съединени американски щати нямаше да има танкери, тъй като те трябваше да бъдат политически контрактувани през намесата на държавното управление на Съединени американски щати, тъй като по търговски канали конкуренцията е голяма. Това че не може да обезпечи дълготрайни контракти е и за това, че същите герберски " водачи " и техния любим Николай Павлов отхвърлиха на Шениер преди години сходен дълготраен контракт основан на Хенри Хъб, тъй като бил безценен!?, което си е за Оскар за нелепост и изгода. Ако бяхме сключили контракт в този момент той щеше да има цената на злато. Полша го направи и в този момент има цялостни газохранилища.

Цялата работа е, че ГЕРБ упорстват за нов контракт с Газпром, с цел да си обезпечат дълготраен корупционни източник на доходи за елита си.

Няма по-големи фарисеи от ГЕРБ, в действителност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР