ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Правителството няма представа как да реагира на санкциите срещу руския петрол и се оплете като пате в кълчища

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Страхувам се, че държавното управление няма визия по какъв начин да реагира на глобите против съветския нефт и се оплете като пате в кълчища. Всички бг държавни управления изпитват боязън от опълчване на " Лукойл ", тъй като а/ могат да спрат да работят и да провокират срив на пазара на горива и б/ могат да задействат профсъюзите в завода, които са доста мощни и няколко хиляди души да блокират пътища, и да тръгнат към София за събаряне на държавното управление.
Целият проблем идва от това, че държавното управление няма квалифициран проект за взимане под надзор на рафинерията, в случай че и когато управлението на компанията саботира работата и преднамерено не вкарва недопечен нефт под разнообразни претексти. Няма фрагменти, няма паралелни екипи за надзор и директно договаряне на доставки и опериране на завода. А това е категорично належащо, защото е стратегическо дружество на националната сигурност, което се намира под директното управление на Кремъл. Знаем, че Лукойл сега извършват директни инструкции на Путин. Шефът на Лукойл Алекперов се отдръпна.
Не единствено че не променяме представителя на Борисов като представител на страната, само че и се огъваме пред заканите на съветското управление, което кара сегашната власт в лицето на Асен Василев да се " договаря ", вместо да " постанова " волята си.
Днес разбрах, че главната причина за дефицита на дизел за и за обстоятелството, че е с 20 стотинки по-скъп от бензина, е събитието, че рафинерията изнася по-голяма част от дизела към Турция /Истанбул - там цената е 2,70 лв. за литър дизел/ и други пазари и по този начин разрешава репера на вътрешния пазар да е вноса, а не справедливата цена на изхода на рафинерията. В допълнение в тази " обективна " цена въобще няма отстъпката за " Уралс " по отношение на " Брент ", да не приказваме, че не би трябвало да има и оскъпяване за прекосяване през Босфора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР