ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Подкрепата за Украйна не е тази, за която се говори!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Различни изследвания по отношение на мнението на членове на Европейски Съюз и НАТО дават съвсем едни и същи резултати.

Първият и най-чувствителен въпрос е - чия е виновността за спора? Русия или НАТО? Докато 70% от англичаните, скандинавците, поляците и холандците смятат, че Русия е отговорна, за 44% от българите, виновникът е НАТО. Мнозинството гърци са на същото мнение като българите. Според унгарци и словаци и Русия и НАТО са съвсем еднообразно отговорни.

Разликите се удостоверяват и при допитването за бъдещите връзки с Русия. Страните, съгласно които Москва е отговорна, са на мнение, че сигурността на Европа е заложена в вложения за в допълнение въоръжаване. Различно е мнението на българите, на гърците, на словаците и на унгарците. В тези четири страни публичното мнение смята, че най-хубавото средство за реализиране на сигурност е дипломацията и комерсиалните връзки с Русия.

Българи, гърци, унгарци и словаци се разграничават от останалите членове на съюза с нежеланието си да пращат оръжие на Украйна. Те избират присъединяване с филантропична помощ за бежанците и удобства по повод намиране на работа, както и правото на опазване на здравето.

Обществата, които не желаят вмешателство във войната и следят с подчертана умереност протичащото се, изясняват тази си позиция с дълбоки исторически и религиозни връзки с Русия. При тях, не са редки и отявлените антиамерикански обществени митинги.

В тази част на Европа, блестящо свети с позициите си унгарският президент Виктор Орбан, който отхвърля каквито и да е наказания във връзка с Газа и петрола, витално значими за страната му.

Снимка: Facebook  Подкрепата за Украйна не е тази, за която се приказва!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР