ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Пламен Даракчиев: Да дадем танковия си резерв на Украйна

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Премиерът Петков ни прикани да дадем по една заплата за оръжие на сражаваща се Украйна.

Това разяснява във " Facebook " Пламен Даракчиев.

Вероятно мнозина от нас биха могли да му посочат задоволително ненужно съоръжение и остаряла, само че годна за приложимост руска техника и муниции, които са разполагаем в складовете и базите на военните подразделения. Разбира се, че разполагаме с запас от премного танкове (над 200) - разнообразни модификации на T-72. МТЛБ-та и БТР -- също по този начин в предостатъчно количество (поне няколкостотин, отново в резерва).

Не е доста ясно и не е оповестено публично какъв брой Противовъздушна отбрана системи и залпови ракетни установки имаме разполагаем в запас.

И дали има въобще смисъл да държим толкоз огромен запас от морално и физически остаряла руска военна техника. Ако питате мен, умерено може да пратим на украинците част от нашите ПТУР (противотанкови управляеми ракети), които също разполагаме в предостатъчно количество. АК-47 -- също. Със сигурност на един пехотинец у нас падат най-малко два автомата.

Можем, несъмнено. И на всичкото от горната страна знаем добре, че една част от тежкото въоръжение би могло да сменено доста бързо със модерни западни аналози.
Но знаете ли, тези доводи, които в този момент изброявам са непотребни. Премиерът Петков би трябвало да е наясно с числата и опциите за военна помощ. И сигурно е по този начин.

Ето за какво, мисля, че въпросът е на първо място и най-много честен. Не знам на вас, само че на мене към този момент ми неловко да следя обществените гърчове в избора на сред положително и зло на сума ти политици и държавници (изключвам Радев, Корнелия и Копейкин, пред които този избор не стои).

Време е към този момент младият министър председател да си поеме кръста с ясното схващане, че има живот и след войната. И той, и всички ние би трябвало да сме подготвени за него.
Ето в този момент, тъкмо е моментът да ви кажа:
Христос Воскресе!
--------------------
На фотографията виждате МТ-ЛБ. Наскоро Национална агенция за приходите продаде на търг сходно за 16 000 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР