ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Николай Слатински: Време е за активна и мощна подкрепа за Украйна срещу агресията на Путин

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Отново тежка нощ за Харків (Харкив). Отново паника след паника. Отново убити мирни жители. Отново опустошения.
Заради бленувания церемониал на успеха на 9 май, Адолф Путин очевидно е разпоредил жестока, изпепеляваща, кръвожадна и брутална военна атака. Това разяснява във " Facebook " Николай Слатински.

Впрочем, на нас прелестно ли ще ни е, в случай че в Гърция, Турция, Zърбия, Румъния, РуZия, да речем, назовават нашите градове - да кажем Пловдив, Пазарджик, Плевен, Благоевград, Добрич - съгласно старите названия, употребявани в тези страни?
Може би е време към този момент да стартираме да назоваваме украинските градове по този начин, както те се назовават в Украйна, а не както са се наричали в Съюз на съветските социалистически републики, т.е. да се откажем от названията им по руски пример, употребявани в РуZия...
Киив (Київ), Харкив, Лвив (Львів), Миколаив (Миколаїв), Днипро (Дніпро), Ивано-Франкивск (Івано-Франківськ), Запорижжя (Запорі́жжя) и други

Непривично е, само че признатите у нас названия сега са названията на градовете, които употребява рашистката войска, до момента в който ги бомбардира. Смелите украинци, които отстояват градовете си, употребяват своите названия, тези на украински език. При това, както се вижда от някои репортажи, в това число на рашистката телевизия, локалните рускоезични също ги назовават от ден на ден по украински пример. Да ги наричаш с украинските им имена явно е знак на взаимност с родината Украйна!
...
И най-после, на фона на новата, още по-бандитска и по-зверска фаза на рашистката война против Украйна, за кой ли път, още веднъж и още веднъж ще изредя четирите най-важни, стратегически значими решения, които Западът би трябвало да вземе непременно и без значение от цената.
1. Налагане на цялостно енергийно ембарго на Руzия. 2. Нов „ ленд-лийз “ като през Втората международна война с непрестанно доставяне на Украйна с ВСИЧКО належащо от военна позиция. 3. Пълно и абсолютно затваряне на въздушното пространство на Украйна. 4. Нов въздушен мост като Берлинския въздушен мост от 1948-1949 година за доставяне на украинския народ с безусловно всички артикули, предмети и средства от първа нужда.
Алтернативата на безумното закъснение на тези четири стратегически решения е тежка и може да се окаже страшна!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР