ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Ръководството на Украйна се страхува от нещо съвсем друго

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Алексей ЗОТЕВ, voicesevas.ru, 11 септември 2021 година

Изграждането на газопровода " Северен поток 2 " е изцяло приключено. Това разгласи Алексей Милър на 10 септември. Газопроводът се състои от два тръбопровода с дължина към 1 200 км. Общият потенциал на двете влакна на Северен поток 2 е 55 милиарда кубически метра газ годишно.

Умишлено и непозволено геополитическите противници на Русия съумяха да отсрочат завършването на газопровода с година и половина, само че в идващите дни изцяло готовият газопровод ще бъде пуснат в употреба.

Първата страна, която реагира на тази извънредно положителна вест, беше Украйна, както и се очакваше. Ръководството на тази в миналото другарска страна упорства, че стартирането в употреба на новия газопровод директно заплашва националната ѝ сигурност.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Украйна също по този начин упорства за фиксиране на интернационалните гаранции на хартия при положение, че Руската федерация злоупотреби с газопровода " Северен поток 2 ". Това заяви на 10 септември ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак.

„ Както по време на срещата с федералния канцлер Меркел, по този начин и по време на визитата на президента Зеленски във Вашингтон, ние в действителност чухме, изключително от американска страна, за съответни стъпки, които ще бъдат подхванати, когато настъпи " часът Ч ". Но към момента чакаме да го забележим на хартия “, сподели Ермак. /б.р. Час " Ч " е времето за начало на военна интервенция, условно означение за старт на военни действия/.

За какъв „ час Ч “ приказва Йермак и по какъв начин новият газопровод, предопределен основно да подсигурява енергийната сигурност на редица страни от Европейски Съюз, може да заплаши Украйна.

Ръководството на Украйна много поредно прокарва концепцията, съгласно която Русия строи " Северен поток 2 " единствено с цел да може по-късно, като трансферира преноса на газ към различен клон, да нападна прилежаща страна без никакви последици за личната си стопанска система. Твърди се, че единствено нуждата от пренос на газ през територията на Украйна не разрешава на Русия да предприеме недомислена стъпка и да анексира прилежащата страна.

Е, въз основа на формалната логичност на украинското управление, незабавно след приключването на съглашението за пренос на газ през Украйна, през 2024 година, Русия ще нападна прилежащата страна.

Всъщност формалният Киев е искрено неоткровен. Днес всички рационални хора схващат, че в случай че Русия чисто хипотетично е възнамерявала да нападна Украйна, то най-хубавото време за това деяние е било през 2014 година Следователно управлението на Украйна не се опасява от съветска офанзива, а от нещо напълно друго.

Всичко е доста просто. Украйна има потребност от съветски пари - пари, идващи от " държавата-агресор ". И същият Зеленски, който оня ден от висок подиум заявяваше, че „ съветският газ е най-мръсният “, говорейки за вредите, които съветското гориво предизвиква на околната среда, през днешния ден няма визия по какъв начин ще живее Украйна, откакто съветският газ отиде към Европа през друга тръба.

Транзитът на съветски газ през Украйна даде на формалния Киев две благоприятни условия едновременно. Първата е опцията да печели пари. Втората е опцията да се изтръгне отстъпка от газа, от който се нуждае страната за покриване на вътрешните потребности, спекулирайки със зависимостта на Русия от украинския газопровод.

След прекратяването на преноса през украинската тръбопроводна система управлението на Украйна ще загуби опцията да се пазари по въпроса за цените на газа и ще бъде насила да купува гориво на цените, на които Русия продава газ за Европа. А формалният Киев не е привикнал да заплаща цялостната цена, защото от 1993 година насам управлението на Украйна търси избрани облаги заради зависимостта на Русия от украинския газопровод.

Причините за непрекъснатите апели на Украйна към интернационалната общественост се крият не във високата възможност за съветска експанзия, а чисто в стопански фактори. И самата същина на тези апели е доста неуместна. Украйна упорства консолидираният Запад да принуди Русия да употребява остарялата украинска директна мрежа и да заплаща обилни суми за нея.

А за какво да не се опитатат да принудят Русия да купува непосредствено и в обезпечени количества украински чугунени тигани?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР