ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Украинка към Европа, САЩ и НАТО: Помогнете ни! За Путин човешкият живот не значи нищо

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Украинка се свърза с ФАКТИ , с цел да опише за бедственото състояние, в което се намира град Мариупол, обсаден от съветския агресор. Градът е подложен на непрекъснати офанзиви, а цивилните са в капан. Жертвите към този момент са хиляди. Младата украинка прикани Европа, Съединени американски щати и НАТО да не разрешават на половин милион украинци да се трансфорат в трупове. Публикуваме апела на Ксения Засипко, актриса в Николаевския народен научен украински спектакъл за драма и музикална комедия:

Хора от целия свят, апелирам, останете хора!

Никога не бих си помислила преди 24 февруари 2022 година, че би трябвало да се обърна към вас, скъпи другари. С наслаждение посещавах подготовките в театъра, в който работя, усмихвах се на игликите, които към този момент бяха поникнали в нашата топла Южна Украйна, планирах да отида при майка ми в Мариупол за рождения ѝ ден през март. Тя имаше проекти за отмора, тъй че цялото семейство да отидем дружно на море...

Войната в Украйна, както и всички други войни, стартира толкоз внезапно и обърна всичко. Подлият Путин гневно атакува страната ни от всички страни. Постоянното укрепване на съветските войски в окупирания Крим и така наречен „ ДНР” и „ ЛНР” и увеличението на техния брой на територията на Южна и Източна Украйна направиха невероятно отиването ми в Мариупол, където остана цялото ми семейство. Аз съм в Николаев и цялото ми семейство и родственици нямат опция да изоставен Мариупол. Първите няколко дни от войната поддържахме връзка, само че на 1 март в града беше изцяло прекратено електричеството, доставките, водата, парното, а 4 дни по-късно - и газът. Когато стартира войната, татко ми беше в болница, а майка ми и сестра ми се грижеха за него. Семейството ми не можеше да си купи нужните артикули и медикаменти, тогава магазините и аптеките към момента бяха отворени, само че след първия ден на войната всичко беше затворено. След това електричеството в целия град беше спряно, тъй като съветските войски съзнателно бомбардираха всички електроцентрали. Всеки пациент в болничното заведение (дори тези, които се нуждаят от доставяне с О2 или интензивни грижи) беше изпратен у дома, защото лечебните заведения към този момент не можеха да им оказват помощ, стартира непрекъснато предизвестие за въздушни набези.

Вече две седмици град Мариупол е блокиран. Едва ли имам вяра някой в ​​ЕС или Съединени американски щати да е чувал за моя град. Но тъкмо в този момент Мариупол е в изключителните вести. Моят град стана знак на ужаса и цялата тъга, породена от войната, стартирана от Путин у нас. По публична информация в Мариупол живеят половин милион души, защото огромна част от тях са се преселили там от окупираните от Русия области Донецк и Луганск през 2014 година 500 000! Това е популацията на целия Люксембург (цялата страна!), Това е популацията на Осло, това е една трета от Париж, това е Франкфурт на Майн! И през днешния ден руснаците вършат както нацистите с Ленинград по време на Втората международна война. Те започнаха обсадата на града. Мариупол е вторият Ленинград или вторият сирийски Алепо. Мариупол е заобиколен от нечовешките убийци на Путин. Хора от целия свят! Обръщам се към вас като жители на цивилизовани страни, като другари, които оказват помощ на страната ни, като мои братя и сестри, които имат фамилии, като елементарни хора със сърце.

Мариупол е в пъкъла сега. Всъщност градът към този момент не съществува, бомбардират го без прекъсване. Няма път, къща или прозорец, които да не са развалени или обстрелвани. Но хората към момента съществуват и те към момента могат да бъдат избавени! Градът е неговите хора, а не квадратните километри земя. Те се борят за живота си, желаят да останат живи! Това е злополучие. Пациенти или хора със специфични потребности, които не могат да се движат без инвалидни колички, умират в жилищата си или се разлагат. Гладни и обезводнени, те умират върху мръсни чаршафи, телата им се разлагат. Всички умират – татковци и майки, пазейки децата си от снаряди, а след това, тези деца умират, тъй като няма кой да им помогне. Някои от тях търсят медикаменти и храна в бомбардирани и изоставени къщи.

Хора, които се нуждаят от специфични медикаменти, грижи или съоръжение, с цел да ги поддържат живи - всички те евентуално към този момент са мъртви, просто към момента не го знаем! Хора през 2022 година в цивилизования свят умират от липса на инсулин или О2 или някакви други медикаменти! Как да раждат мариуполските дами в изби при неспирни гърмежи на бомби?! Техните новородени умират в ръцете им от мраз, апетит или дехидратация (и това също е действителност от 2022 г.). Мариуполци изминават пешком километри, с цел да вземат вода от морето за пиянство, мариуполци стоят в изоставени и разрушени изби, а на открито е -8 градуса. Стоплят си храна на огън. Всеки ден след бомбардировките мариуполци излизат да покриват с одеяла труповете по улиците и се пробват да ги погребват даже в всеобщи гробове в дворове на личните си домове. Мариуполци през днешния ден се молят на Господ за мир в страната ни и се молят да останат живи и да прегърнат своите деца, родители, членове на фамилията.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

И през днешния ден най-сетне получих позвъняването, което чаках дълго време. Молех се на Бог на колене и той ме чу, през сълзи майка ми ми сподели по какъв начин ме обича и ме помоли да пиша на всички организации и всички телевизионни канали по света, с цел да могат да бъдат избавени, те желаят да живеят. Моите близки, сестра ми, татко ми, са заложници. Животът на хората в Мариупол е заплашен. Това не е цена, която човек е подготвен да заплати.

Европа! Съединени американски щати! НАТО! Хора! Вярвам, че нашият президент и смелите ни бойци от украинската войска вършат доста, с цел да спасят народа на Мариупол и да защитят цялата ни страна, само че също по този начин се обръщам към вас, към всеки от вас, който в този момент стои на опашка за самун, или пие кафе в парка, или беседва с роднините си сега. Отчаяна съм! И милиони хора по света, които имат родственици в Мариупол, също са обезверени! Сълзите не изсъхват, молитвите не слизат от устните ни, желаеме да забележим фамилиите си живи! Светът към този момент разбра, че за Путин човешкият живот е нищо, той може да унищожава и бомбардира цивилни, да убива деца. Но за вас, за всеки човек, понятието „ човешки живот “ към момента съществува. Животът е скъп.

Свят! В последна сметка не можете да позволите половин милион украинци да се трансфорат в трупове, лежащи под руините на здания, в убежища, раздрани от гладни кучета, неидентифицирани и непогребани. Целият свят! Слушайте и чуйте хората от Мариупол - те ви молят да помогнете, да помогнете за прекъсване на войната в Украйна, която лишава стотици животи всеки ден! Не желая да се гордея, че фамилията ми, единственото скъпо и скъпо нещо, което имам, смисълът на живота ми, пожертва живота си в борбите за града, желая да чуя гласовете им и да ги прегърна живи. Свят! Не желая Мариупол да се трансформира в знак на свободата и смелостта на Украйна, в случай че би трябвало да стане преди този момент всеобщ гроб за половин милион хора. Няма да има значение, в случай че управляващите, депутатите, кореспондентите от цялостен ​​свят дойдат да отпразнуват успеха на Украйна, да поднесат цветя и да напишат дълги скръбни речи за цената на свободата, а героизмът на жителите на града да бъде увековечен в книги и филми - това няма да проработи.

Свят! Украйна ви е признателна за вашата поддръжка, за убежището за нашите хора, бягащи от войната, за финансовата поддръжка, за филантропичната помощ, за доставката на съоръжение, за глобите против нашия палач Русия, за всичко, което вършиме за нас. Но в случай че животите на половин милион цивилни са застрашени...? Имаме потребност от повече! Помогни ни свят! Политици! Лидери! Президенти! Вие сте определени от хората, с цел да можете да извършите каквото би трябвало и да вземете решение. Хората ви имат вяра и ви доверяват живота си. Украйна към този момент осъзна, че Будапещенският меморандум не се оказа нищо друго с изключение на лист хартия и ние не сме предпазени от войната и всички беди и гибел, които тя носи със себе си. Но ние знаем за потенциала на вашите страни, вие можете да ни помогнете! Можете да извършите повече за нас! Не стойте настрани, " обезпокоени и изразяващи съболезнования ", помогнете ни! Пиша това, до момента в който седнал съм в зала, тъй като сирените за въздушен удар бият от дълго време и трябваше да бягаме към мазето, само че... Вчера в Николаев при обстрел починаха 9 души, които просто бяха на опашка пред банкомата и до магазина. Днес може да ме удари и снаряд. Затова не търча към мазето, тъй като желая да насочва молба, рискувайки живота си. Искам да спася фамилията си! Свят! Чуйте ни! Хора от целия свят, останете хора! Помогнете да спасим Мариупол!

Изпълнена с вяра за вашата помощ, с молитва в душата за нашата свободна Украйна и с плачещо сърце за моите близки, Ксения Засипко, 30-годишна, родена в Мариупол, само че в този момент живееща и работеща в град Николаев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР