ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

С преизбирането на Борисов, ГЕРБ завърши трансформацията си в хибридна партия-проводник на руските интереси в Европа

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Емил Соколов, историк и политически анализатор:

" Вчера един някогашен министър-председател и безконечен водач на ГЕРБ, самоопределящ се като куче-пазач, изясни по какъв начин, в случай че той е на власт, ще избави България и Украйна от Русия. Ще върне стабилността и ще потекат реки от масло.

Кучето-пазач обаче комфортно пропусна пътите, в които преднамерено пусна вълка в кошарата. Борисов не просто си затвори очите за съветските нападения, а последното му държавно управление беше проводник на съветските енергийни ползи. Същите ползи, които помогнаха на Путин и развързаха ръцете му против Украйна.

Ето част от достиженията на кучето-пазач:

- През 2016-та България беше наказана да заплати 600 милиона евро обезщетения на Русия поради АЕЦ " Белене ". Борисов отхвърли да апелира решението и подари на Русия милиони от парите на българските жители. От самото начало планът " Белене " коства на България към 2 милиарда лв., които ГЕРБ заплати на Путин и Русия. Това решение се реализира с дейната поддръжка на Борисов, който сякаш ни пазеше от комунистите, само че в действителност им даде милиарди.

- През 2017-та Борисов сподели, че фантазията му е в Черно море да има " платноходки ", а не военни кораби. Той отхвърли да причисли България към планувания от НАТО общ флот в Черно море. Борисов направи и всичко допустимо НАТО да няма военна база във Варна, а вместо това беше изработен " логистичен център ", който беше следващото отблъскване на номер. Борисов направи всичко в България да няма по-силно наличие на НАТО.

- Пак през 2017-та Борисов подписа така наречен Пътна карта с " Газпром " за смяна на газовите потоци и построяването на трасе през България, като продължение на " Турски поток ", което да заобиколи Украйна. По време на построяването на " Турски поток ", въоръжени руснаци пазеха обекта. Въпреки че България похарчи за " Турски поток " 3 милиарда лв., не получи никакви стопански изгоди. " Турски поток " обслужи не България, а Путин.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

- Въпросната Пътна карта с Газпром неотдавна изчезна, а от ГЕРБ отхвърлят да имат нещо общо. Изчезването на документа не е инцидентно. Благодарение на кучето-пазач енергетиката на България обаче продължава да е подчинена на Русия. ГЕРБ провали всички опити за диверсификация, в това число тези с Гърция и Азербайджан. Борисов целеустремено тупаше топката, с цел да продължи да държи България в съветската орбита.

- Докато кучето-пазач беше министър председател, в България се появиха про-руски паравоенно организации. Службите не направиха нищо, с цел да спрат активността на тези организации. Руската агитация се разпространяваше от всички медии. ГЕРБ насърчаваха този развой, до момента в който се преструваха на проевропейска и пронатовска партия. Хибридната политика на ГЕРБ затвърди усещането, че България е троянски кон в Европейски Съюз и НАТО.

Вчера Борисов даде обещание още от същото, а от ГЕРБ му ръкопляскаха. С преизбирането на Борисов, ГЕРБ приключи трансформацията си в хибридна партия, която имитира европейска принадлежност, само че в действителност е проводник на съветските ползи в Европа ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР