ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Русия вече воюва главно срещу мирното население на Украйна

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
След безсилието да се разгроми украинската войска, съветските агресори започнаха война против мирното население на Украйна.

Деперсонализация на облика на врага. Много градове от предната линия на съветските войски са подложени на най-тежките обстрели. Агресорите обстрелват жилищните региони на Киев, Харков, Чернигов, Херсон, Ахтирка, Бела Церква.

Понеже съветската войска търпи проваляне, то обстрелът над цивилни се ускорява. Това се показва в коментар на политолога Владимир Ростоцкий.

Ултиматум. Срещайки гневна опозиция както от украинската войска, по този начин и от локалните поданици, агресорите поставяват ултиматум: „ или ни пуснете в селището, или ще го унищожим “, както беше в град Конотоп, Сумска област.

Държавата - терорист покачва степента на свирепост.

Обстрел на жилищни региони. В началото на войната на 24 и 25 февруари Русия изстреля балистични ракети по избрани военни инфраструктурни обекти, след което от 1 март стартира масиран обстрел по жилищните региони на украинските грдове и села.

Провокиране на апетит и хранителна рецесия. В доста обитаеми места, които са обградени от съветската войска, обстановката е близка до филантропична злополука. Например в град Мариупол окупаторите постановат транспортна и хранителна обсада.

Блокада. Ако обстановката не може да бъде позволена в близко бъдеще, то филантропичната злополука заплашва няколко огромни града на Украйна, измежду които е и столицата Киев.

Руската войска към този момент измина пътя от нашественици до военнопрестъпници, а в този момент се трансформира в група от терористи.

Убийства на локалното население. Извършва се експанзия против цивилното население. Например на 2 март в региона на Николаев двама мъже бяха осакатени при детонация на граната, тъй като се опитваха да попречат на прекосяването на противников ескорт.

Разрушаване на връзките. На 1 март 5 души бяха убити, а други 4 души бяха ранени при офанзиви с балистични ракети против телевизионната кула в Киев.

Вземане на заложници. Регистрирани са случаи, когато окупаторите, криейки се зад заложници от локалното население, се пробваха да основат „ зелен кулоар “ за себе си, с цел да правят отстъпка. Това стана на 28 февруари в село Катюжанка, намиращо се в Киевска област.

Инфраструктурна война. Руската войска систематично унищожава гражданската инфраструктура, транспортните връзки, мостове, пътища. Това е " Тактиката на изгорената земя ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР