ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Български учен от Харков: От руския стратегически бомбардировач ТУ-22М3 получихме честитка по случай Баба Марта

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Писмо на български академик от Харков, който на този стадий няма да разкрие самоличността си, изпратено до български учени в България:

Харков, 02.03.2022, 7.40 ч.

Драги сътрудници!

Информирам Ви, че към момента съм жив. Много се тормозя за ориста на проф. Михаил Станчев. Вчера вечерта от съветския стратегически бомбардировач ТУ-22М3 получихме " честитка " по случай Баба Марта - минимум 16 ракети " въздух-земя ", една от които улучи във Висше танково учебно заведение на " Холодна гора " - напълно е наоколо от неговото жилище (гл. долу). Лошото е, че се детонира складът с муниции. Затова гърмежът беше доста по-голям, в сравнение с след офанзивата на Висше учебно заведение за военни летци, което е покрай моя блок. В момента нямам връзка с Михаил. Нямам към този момент парно и топла вода. Обаче газ, електричество и, най-важното, връзка със Вас имам.

Искам да Ви уведомя, че през вчерашния ден към 160 Нобелови лауреати подписаха превръщане за спиране на войната, развързана от Русия. Разбира се, в листата липсваха семейства на българските учени, само че по напълно по други аргументи, в сравнение с тези, които обсъждахме през вчерашния ден. В този подтекст желая да привлека Вашето внимание към една обява в съветското издание " Медуза ", което още не е затворено, като " Дождь " и " Эхо Москвы ": " Наш митинг поможет спасти жизни ". Студенты Сколтеха выступили срещу войны с Украиной // Meduza. - 2022. - 01. 03.

Не знам, по какъв метод тази информация е обвързвана с другата, за която към този момент писах: Масачузетският технологически институт, който е бил главен сътрудник при основаване на тази съветска " Силиконова котловина ", е скъсал с нея всички планове. Гл.: Да, обществено стачкуват освен студенти, само че и доста учени от Сколково. Руски учени! А Българска академия на науките като институция не може?!

Вчера бях ужасно отчаян, че от всички академически структури на Българска академия на науките ни поддържа единствено Институтът за исторически проучвания на Българска академия на науките (още един път откровено благодаря на неговото управление и научни сътрудници, които бяха " за " ). Но не мога да допускам, че в случай че не Президиумът на Българска академия на науките, то най-малко няколко учени не могат да кажат своята дума по главната тематика на международните медии? Попитайте за това нашия добър другар и одески ученик учен Ячко Иванов. Вярвам, че най-малко той ще поддържа украинците, а може би и ще инициира групово превръщане на няколко авторитетни български учени. Или учен Иван Юхновски, доста е почитаем от нас, харковските българисти, който по време на двете визити в Харков, доколкото знам, търсеше някакви архивни или образни следи на своите родственици тук, в града на Марин Дринов. Още един път дублирам: става дума не за избора сред Русия и Украйна, а сред един народ, който пред очите на целия свят се бори за Свобода, и вселенското Зло, което съставлява путин и неговият незаконен мафиозно-фашистски режим и което е погълнало огромната част на съветския народ. Това е толкоз явно, че не изисква никакви спомагателни причини.

Моля този " крик на душата " ми да бъде предаден на двамата учени, а също по този начин на учен Юлиан Ревалски, който, съгласно мен, би могъл да подпише едно такова превръщане като жител на България, а не Председател на Българска академия на науките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР