ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Иво Инджев за ФАКТИ: Времето на “хайде да не дразним Путин” свърши - Стефан Янев трябва да бъде отстранен незабавно

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
След като безпричинното и безмилостно нахлуване на Руската федерация над Украйна е към този момент факт, във всеки един смисъл картите би трябвало да бъдат свалени. Истината би трябвало да се изрича неведнъж всеки ден, а путинската фашистка агитация с всички старания би трябвало да бъде заглушавана. Защото спечелили тя, светът ще замязя на полесражение и несвободата ще ликува - още веднъж в световен проект.

По този мотив от ФАКТИ разговаряхме с журналиста Иво Инджев за античовешката и незаконна съветска военна офанзива над Украйна през днешния ден.

Интервюто ни с него четете в идващите редове.

- Г-н Инджев, има ли у Вас изненада, че диктаторът Путин атакува Украйна?

- За разлика от президента на Съединени американски щати Байдън, който предвижда правилно съветската експанзия, аз заложих на вярата, че здравият разсъдък ще надделее в Кремъл въпреки всичко. Защото Путин беше застанал посредством мобилизацията на войските си по украинската граница на ръба на пропастта на война и ми се искаше, да не направи решителната крачка напред. Но на самоубиеца никой не може да попречи, в случай че не бъде подложен в усмирителна риза, което е невероятно по отношение на въоръжената до зъби с нуклеарно оръжие нападателна Русия. За страдание “вразумяването” на Путин може да пристигна най-вече от вътрешните процеси в самата Русия, в случай че те застрашат персоналната му власт. Този сюжет също е комплициран за осъществяване след дългата и брутална война на режима против свободите и правата на съветските жители, обезглавени откъм политическо опозиционно водачество и облъчвани от пропагандната държавна машина.

- Започвайки тази незаконна военна интервенция, съгласно Вас каква е крайната цел на този самозабравил се източен деспот?

- Стана ясно, че нападението на Русия е било от дълго време планувано и цялата изразителност на отказване от страна на Москва е била част от проекта за илюзия на света. Само че планирането на вероломството е едно, а управлението на последствията от него е напълно друго. Никой няма надзор над бъдещето и в този смисъл, изправяйки се против целия свят, подхваща скок в незнайното, въобразявайки си, че насъбраните запаси от 640 милиарда $ са парашут, който ще му помогне да се приземи като победител без да дестабилизира съдбовно страната си. Но това са илюзии, съгласно мен.

- Как оценявате реакцията на цивилизования Западен свят след дейностите на кремълския агресор?

- Реакцията е разумна, само че с детайли на гузна съвест. Защото целият цивилизован свят сътвори в Путин усещането, че му е разрешено относително безнаказано да се измъква от военните му случки в Грузия през 2008 година и в Украйна през 2014 година Путин си направи извода, че може да продължи по същия метод, разчитайки, че на Запада не му се води война и не желае да си “цапа ръцете” в една война в Европа.

- Министърът на защитата ни Стефан Янев, даже в този момент продължава да жали Русия в изявленията си. Трябва ли той неотложно да бъде заменен?

- Незабавно би трябвало да бъде отхвърлен. Свърши времето на политиката “хайде да не дразним Путин”, наложена от предходната власт в София.

- Имате ли опасения, че дружно с войната против Украйна, Путин чрез своите прислужници в страни като да вземем за пример Унгария и България, може да започва и интервенция по насилствена смяна на конституционно открития ред, тъй като знаем, че една от задачите на съветската хибридна война е тъкмо тази - завладяване от вътрешната страна на по-уязвимите евроатлантически страни?

- Пораженията от дългата съветска хибридна война против България са забележими. Сега е моментът изумените от нея мозъци у нас, които виждат някаква легитимност в съветската настъпателност, да изтрезнеят - в случай че в действителност путинофилите претендират, че поддържат Путин в ролята на “закрилник” от Запада, част от който сме станали обратно на русофилската настроения тук.

Войната за мозъците на българите се води от дълго време и в този момент навлиза в решаваща фаза. Получаваме опция да реализираме на този черен декор някакъв прогрес в положителна за нас посока: Време е да се освободим от мита за съветските “освободители”, които имат право да се разпореждат със самите нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР