ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Николай Колев-Босия за ФАКТИ: Русия поддържа високо ниво на напрежение в България с агентурни партии

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Напрежението по оста Запад-Русия не стихва. Източните ни съседи стават все по-агресивни в претенциите си, като можем да допускаме, че самоувереността им се ускорява от ден на ден и повече на база все по-ключовата роля на природния газ за естественото действие на европейските стопански системи.

Преди тъкмо 10 дни Руската федерация изиска НАТО да се изтегли от България и Румъния и това може да се окачестви като невиждан акт на вмешателство в стратегическите избори на нас и съседите ни от една страна, а от друга - слагане на неизпълнимо изискване в границите на преговорния развой с НАТО.

В същото време проруските гласове в България са още по-мощно активизирани да пазят съветската позиция, без значение от обективните обстоятелства, и някои партии, официални и неофициални обединявания желаят да създадат по този начин, че в услуга на Москва България да напусне НАТО по един или различен метод.

Наблюдавайки тези интензивни процеси в тяхната целокупност, нямаше по какъв начин да не се сетим за напомнянията на общественика Николай Колев-Босия, че в България безкрайно се извършва руският проект " Голгота ", който цели възобновяване на социализма и, несъмнено, с това и връщане на България (и другите страни от Източния блок) в съветската геополитическа орбита.

Интервюто ни по тематиката с Николай Колев четете в идващите редове:

- Г-н Колев, очевидци сме на остър разговор сред Запада и Русия, а Вие неведнъж сте говорили за упоритостите на руснаците, които те се борят да осъществят посредством проекта " Голгота ". Искането на Русия НАТО да напусне териториите на България и Румъния част ли е от проекта " Голгота "?

- Да, част е от " Голгота ", само че там има и друга интервенция и тя идва от Китай. Никой не загатва тази страна, за тях се води, че са в доста другарски връзки с Русия, само че китайците имат една доста прикрита политика. Може да се съпостави с проекта на Ленин от 1922 година за скрито въоръжаване на Германия и реваншисткото ѝ конфигуриране към Франция и Англия. Става въпрос за проекта " Буря ". Идеята е била Германия да бъде въоръжена и готова да удари и завладее Франция и Англия, а по-късно руската войска да удари Германия в тил, да превземе цяла Европа и на процедура Съветският съюз да стане цяла Европа.

- Тоест Китай работи на тихия фронт?

- Точно по този начин. Те от дълго време имат копнеж към Източното крайбрежие, една огромна част от Сибир. По тези земи живеят китайски племена, да вземем за пример хунхузите. Според мен настройването на Русия против Америка и част от Европа се употребява доста хитро от китайците, тъй като когато се сбият Китай ще получи опция да усили съществено територията си. Тe имат доста огромна потребност от това, а никой не го загатва.

- Връщайки се на " Голгота ", има ли късмет този проект да успее, поради това, че някои партии, които не са напълно български, желаят референдум дали да сме членове на НАТО или не?

- Разбира се, че не са български. " Възраждане " чие е? Христо Иванов за кого работи? Волен Сидеров за кого работи? Това са пределно ясни неща...

- Христо Иванов за кого работи?

- Естествено, че за Москва.

- Имате поради с несъответстващото си политическо държание?

- Имам поради, че го познавам доста от дълго време, познавам и майка му, тя ми преподаваше съветски език в университета. Познавам го още от дете, неговото дори не е русофилство, а нещо доста повече. При него е тежко психическо заболяване. Поначало русофилията у българина е психиатрично положение.

- И въпреки всичко на въпроса, дали е допустимо проектът да успее, изключително в подтекста на едно вероятно излизане на България от НАТО?

- Това е част от проекта. И да, в случай че България продължава тази отвратителна форма на капитализъм по проекта " Голгота ", където е планувано капитализмът да е зверски, с цел да може хората в границите на 50 години хората да изискат възобновяване на социализма.

Преди няколко месеца в Подмосковието Путин в прав текст сподели, че капитализмът е привършен и би трябвало да се възвърне социализмът. Това е основата на проекта " Голгота ".

Въпросът е Китай какво ще направи, както и американският президент, който не се оказа доста образован, за какво се хвана на китайската игра. Говори нелепост след нелепост

Мога да ви дам и един образец с една телевизия. По телевизия " Евроком " вечерно време ще чуете доста остри излъчвания, да вземем за пример на Сашо Диков и Люба Кулезич, само че в следобедните часове там се прокламира какъв брой е прелестно това, което сме имали по времето на социализма.

- Рекламират и искрено проруски, антинатовски партии. Шири се проруска агитация там.

- Аз познавам единия от притежателите, те сега са двама, само че първоначално беше самичък. Той работи 5 години в Коми и като се върна от кое място откри толкоз пари, че да направи телевизия? Това не става просто по този начин. Нещата там са елементарно обясними.

- Парламентарно показаната партия " Възраждане " е в синхрон с съветските позиции. Подобие на " Атака " ли е тази партия?

- Да, несъмнено, че е сходство на " Атака ". Когато бях гладна стачка 81 дни, при мен се домъкна ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов. Беше към 60, 70 ден от гладната стачка, бях много безсилен, само че мозъкът ми работеше стремително и го предизвиках на тематика Русия. Той е приключил история и се оказа, че признава единствено съветския прочит на българската история. Надрънка доста нелепости и когато аз му обясних за проекта " Голгота ", забелязах, че Костадинов вътрешно побесня.

- По-амбициозен и резистентен проект ли е партия " Възраждане "?

- Той е основан поради неуспеха на " Атака ". Русия поддържа високо равнище на напрежение в България с тези агентурни партии.

- Виждате ли хора от сегашната власт, които се стремят към осъществяването на проекта " Голгота "?

- Да. Самият факт, че тези, които в този момент пристигнаха на власт, не пипнаха модела на ръководство, за мен това е показателно защо става дума. Ако те желаеха фактически да създадат смяна, трябваше да стартират със промяна на модела, тъй като този модел, който беше основан по проекта " Голгота " през 1990 година, той се самовъзпроизвежда. Не може да направиш цялостна смяна без да смениш модела на ръководство.

Ние повече от 20 години вършим електронно ръководство. Досега са изхарчени над 4 милиарда лв. и такова ръководство няма и не се обрисува. Ако някой си мисли, че това муден развой, би трябвало да знае, че Естония стартира с нас 2002 година и го направи за 10 месеца против равностойността на 55 милиона лв..

Показателно е също по този начин, че в бюджета, който в този момент вършат, няма планувано внезапно понижаване на администрацията. Ние имаме над 800 000 души администрация, колкото имаше и Гърция, когато банкрутира. А една Нидерландия, която е с население от 18 милиона души, има 38 000 души администрация. Няма и планувано внезапно стесняване на парите за администрацията, както и пари за преквалификация, както и за основаване на фонд за съкратените от администрацията. Вместо за тези неща, парите още веднъж отиват за бюджет на администрацията, което е безумство и което ясно демонстрира, че смяна няма да има.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР