ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Проблемът не е между България и Северна Македония, а е у нас - между лицемерите националисти и прагматиците европейци

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ако не сте забелязали осведомителната война на Кремъл против Украйна, Европейски Съюз и НАТО, се придвижи и върху нашата територия. И кой кой е излиза наяве. Отново главният съдружник на Кремъл са корумпираните, което потвърждава генетичната съгласуваност сред двата ръководещи елита.
За да прикрият тази пъпна шнур в ход влиза кресливия шовинизъм, а тематиката РСМ е фертилно поле за изява. Последният шлагер е: " американците ни натискат ". Като доказателство привеждат изявление на конгресуомън Клаудия Тене, която дружно с 12 души от забележете 535 члена на Конгреса на Съединени американски щати /2 процента/ била заплашила България със наказания.
Като виждам по какъв начин Пеевски поема американските наказания с мезе, от първия ред на Народното събрание, напряко съм се закахърил за резултата от другите им наказания. Защото не давали към този момент визи и на други известни олигарси милиардери.
Та тези конгресмени/уомъни Били изпратили писмо в този смисъл на посланика ни Стойчев и той се стреснал, докладвал писмото у нас, само че получил указания да не дава отговор или най-малко не получил инструкции какво да прави..
Лошото е, че и професионални дипломати се включиха в хора " американците ни натискат " - сиреч отново се почтена жертва на огромните сили..
Колеги, работа е на посолствата на всяка една страна, да излагат позициите на своите държавни управления и да желаят България да се преценява с тях. Или си мислете, че Митрофанова не стои зад позицията на Янев и Радев да не одобряваме военна поддръжка от НАТО и да не признаваме съществуването на съветска опасност? Ама някой да сподели че " руснаците ни натискат " - мълчат солидарно и патреоти и " копейкиновите възрожденци ".
Но за епистолярния напън на членове на американсикя Конгрес.
Първо, това че посланикът ни не е дал отговор е гаф, който единствено отразява неналичието на смислена и координирана позиция на Външно, която да се комуникира на открито, в това число в Съединени американски щати. Има разнообразни посланици, те не са шаблон, само че са малко на брой самостойните, които могат да изведат позиция и без да чакат инструкции от Центъра, тъй като такива просто могат и да не дойдат. Ако чакат инструкции от този министър и тези заместител министри не е несъмнено, че ще дочакат. Има Такъв Народ фрагментите по принцип са проблематични. Не всички, само че множеството. По-скоро чакам по линията Пеевски - Орлин Алексиев - Слави Трифонов посланикът ни да получи инструкции да работи за събаряне на глобите на Пеевски и за издаване на виза на въпросния олигарх, в сравнение с за отбрана на българските ползи по проблема Северна Македония.
Второ, за сведение в Сената и в Конгреса има всевъзможни " странни " птици. Има сенатори, които са намерено прокремълски, архи консерватори, има леви, но толкоз леви, че Нинова може и да им завиди. Обобщението " Съединени американски щати ни натискат ", поради едно изявление на американската конгресумомънка /нонсенс е жена конгресмен/ издава комплекс, е самопричинява щета. Да, не са единствено Съединени американски щати, и Германия и Франция, и доста други страни желаят от нас да излезем от историята и да реализираме някакъв компромис със Скопие. Но вместо да покажем, че недокрай ферментиралия македонски шовинизъм, който се подхранва от Москва и Белград, е заплаха за НАТО и Европейски Съюз, ние се занимаваме с исторически и езикове разногласия.
А като погледнем материалната база на двустранните връзки - пустота. Ни път, ни жп, ни въздушни линии, нищо.... Ама, те ни били пречили, ОК, къде в Европейски Съюз и НАТО видяха отчети и разбори за заплахата, която техните антибългарския позиции препятстващи свързаността сред евентуални и действителни членки на Европейски Съюз и НАТО, крие за тези организации.
Щом кресльвоците от Вътрешна македонска революционна организация изпълнят екрана с " изконни " позиции и публицистите престават да задават въпроси.
Проблемът е главно у нас, в тактика и договарящи.
И да не се напъвате - не е наша работа да дефинираме по какъв начин да си назовават езика, нито пък да им споделяме че сме деца на една и съща майка, в случай че те упорстват че бащите са разнообразни и това за тях е по-важно.
Кой у нас наричаше ръководството на цар Борис Трети - монархофашизъм и това учехме и е останало и до през днешния ден? И се чудим че от Скопие употребяват същите коминтерновски термини. И се наскърбяваме. Най-много се наскърбяват на народен интерес точно лицемерните леви и националисти, точно тези които назоваха държавните управления по време на ВСВ фашистки, с което оправдаха и Народния съд и репресиите.
Проблемът не е сред България и Северна Македония, а у нас самите - сред лицемерите националисти и прагматиците европейци. У нас в никакъв случай не е имало фашизъм. Ама по какъв начин да признаят Радев и Нинова? Дори Демократична България не намира за нужно да се разграничи от " единната " позиция.
След това Кирил Петков отговорен. И американците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР