ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Кои са българските фашисти?!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Темата " Фашизъм " няма място в връзките сред Северна Македония и България. Българската войска не е била " Фашистка ", а българска. Дори " Вермахт " не е фашистка войска, а немска. Поради това никой повече не загатва този термин пред германците. Що се отнася до двата победоносни похода на българската войска в Егейска и Вардарска Македония, през Балканската война 1914 година и през Втората международна война, в първите редици са били синовете и внуците на Илинден. Сърбите, на които тази провинция е била подарена от Великите сили, са я наричали " Јужна Србија, која обухвата Вардарску и Зетску бановину ".

Българите връщат достолепието на нейните жители като я назовават Вардарска Македония. Познайте кои са доброволците, били се под знамето на " Четиринадесети македонски полк "? Те не са завоеватели, нито окупатори заграбили непознати земи, а мъже, завърнали се към корените си, стимулирани от вековната концепция за " Свободата на Македония ". Не са посрещани с гнили домати, а с цветя, песни, самун и сол, от хора, говорещи същия като тях език! Между посрещачите на българските бойци има техни братя, сестри или братовчеди.

Малкото " македонци " от сръбската войска са дезертирали и включили към българите. Който твърди, че армията и българите са " фашисти ", той е на път да дефинира Илинденското въстание за " фашистко ", тъй като дедите, децата и внуците на македонските българи са едно цяло!

Опитите от страна на Скопие да пренапишат историята едностранчиво, като не държат сметка за диктаторските режими, ръководещи народите на Балканския полуостров по това време и до напълно скоро, се разказва ясно и разбираемо от френският историк Франсоа Фуре. " Тайната на обаянието към болшевизма и към фашизма - споделя той - се крие в един общ зложелател - демокрацията! "

Днес демокрацията е налице в София. В Скопие ще стане действителност, единствено в случай че титовската агитация спре. Когато политичарите употребяват контрааргументи и неистини по повод " Спасението на евреите " от българите да вземем за пример, те се слагат в ролята на " краставичар, който на краставичари - краставици продава! ".

Не са в Скопие познавачите на Холокоста, а в Тел Авив. Ако желаят да не стават за смях, те би трябвало да прочетат първо книгите на съвременници на събитията, българските евреи Габриеле Нисим и Мишел Бар-Зохар. Има ги на няколко езика, апропо и на български.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР