ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Безпросветният премиер ББ сгреши философията за управление на COVID-кризата

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Естествено е, че от вирусология не разбирам. Но с избрана степен на прилика разпространяването на коронавирус може да се моделира с Теорията на вълните. А в нея поназнайвам нещо.Може би не е безпричинно,че обособените етапи на това разпространяване се назовават талази. Както доста пъти съм писал, страховито и деструктивно е въздействието на четири нездравословни и злокачествени фактора:

1. Заложената през цялото време тотално сбъркана философия за ръководство на рецесията. Тази философия се показваше в дейности по метода Проба-Грешка-Пак проба-Пак неточност и с непрекъснато бягане след събитията. Истинско естествено злополучие бе изключителният малшанс при коронавирус пандемията ние да имаме подобен незапознат и неук министър председател като ББ.

2. Взелата връх през цялото време на имунизацията антиваксърска нервност у нас. Антиваксърите редовно печелеха борба след борба. Те направиха имунизацията у нас на пух и прахуляк. ББ, служебният министър председател, президентът и вицепрезидентът, две председателки на Народното събрание, 30 министри най-малко - всички се държаха като скрити или очевидни антиваксъри и никой не знае ясна обществена позиция За имунизирането.

3. Системното и непростимо проспиване на месеците на спадове на пандемията за подготовка към идната вълна - граничещо с незаконно безгрижие от държавното управление на ББ и служебното държавно управление.

4. Годината на перманентни избори, които изтласкаха борбата с коронавирус на безусловно назад във времето. Когато един риск е стратегически, то той изисква свръхприоритетно внимание и безспорна готовност на политическата воля и наличните запаси.

Като резултат, както непрестанно пиша, в този момент е късно, печално късно за преодоляване на пиковите стойности на Четвъртата вълна на коронавирус в България.

Както в Теорията на вълните, в този момент със страшна мощ върви една челна, фронтална, помитаща всичко, брутално мощна Единична вълна, която се назовава в науката Солитон. Солитонът на Пандемията през тези седмици мачка всичко пред себе си, събаря загради, разрушава стени, разрушава на части каквито и да е възпиращи структури.
Ние ще платим жестока цена като инфектирани, заболели, получили трайни увреждания от коронавирус и умряли!

И най-новите ограничения в този миг да стартират да бъдат въвеждани по най-хубавия метод, ние като народ ще изпием една голяма и гадно горчива чаша.
Ето за какво не трябва да се самозалъгваме, би трябвало да се стегнем, активизираме, да дишаме надълбоко през стиснати зъби, да се подготвим душевен, че ще губим близки, родственици, другари, познати.

Късно е към този момент, печално късно е да си вършим илюзии, че ще ни се размине. Четвъртата вълна ще бъде 2 пъти по-тежка от Третата вълна, 4 пъти по-тежка от Втората вълна и 8 пъти по-тежка от Първата вълна...

Значи ли, че не би трябвало да вършим нищо и да сме като глупавото мишле в гюма с мляко, което си споделило, че като не умее да плува, то ще загине и по тази причина скръстило лапички на гърдичките и потънало?
Не, не значи!!!!

Ние би трябвало да сме като умното мишле в този гюм. То решило да не се даде мърцина, махало, махало с лапички, избило каймака, стъпило на него и изскочило от гюма. Спасило се.

Ние би трябвало да вършим тези две седмици оптималното, да упеторим темповете на имунизация, да се активизираме като общество, да подтикнем политиците към анти-ковид водачество!
Тогава?

Тогава да, Солитонът на Пандемията все едно ще ни опише играта по катастрофичния метод, само че след него с известно закъснение на времето ще се появят нови талази на последователно затихване, вторични талази, допълващи талази, остатъчни талази. И в случай че ние през днешния ден променим като общество и власт самоубийственото си отношение към коронавирус, тези следващи талази няма да довършат пъкленото дело на Солитона на Пандемията, а ще бъдат доста по-безобидни и по тази причина, въпреки и изтерзани от Солитона по неизразим метод, ще можем да се оправим с новите последици.

И нещо още по-важно, можем да създадем условия, при които Петата вълна да бъде доста по-слаба и лишена от собствен брутално връхлитащ нов Солитон.
Накратко, в този момент към този момент няма да ти се разминат тежките последици от изпуснатата да беснее рецесия, само че по-нататък към този момент доста ще ни олекне!
А това няма да е по никакъв начин малко. Особено след опустошенията на сегашната Четвърта вълна!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР