ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Манипулация ли?! Че това е лесно...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Напоследък постоянно при съобщаване на данните за инфектираните от Ковид не се оповестяват какъв брой са направените проби, а единствено броя на инфектираните и % на инфектираните. Направих си труда да погледна данните от ЕДИНЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ*-https://coronavirus.bg/bg/statistika/total-tests и ето какво видях.

Избрах си данните за 7-дни. – за интервала 01-08.09.2021г. са направени 165 хиляди теста, за интервала 08-15.09.2021г. са направени над 140 хиляди теста, – за интервала 15-22.09.2021г. са направени 135 хиляди теста, – за интервала 22-29.09.2021г. са направени под 120 хиляди теста, – за интервала 29-06.10.2021г. са направени 125 хиляди теста, – за интервала 06-13.10.2021г. Са направени 120 хиляди теста. Видно е, че броя на тестванията не е еди и същ. Основният принцип при измер- ването е нещата да се мерят с една и съща мярка /еталон/, да вземем за пример метър и така нататък.

При установяване на броя проби се варира в необятни граници. Това е като да измерваш дължина със счупени метри с друга дължина. В началото на годината броят проби за 7-дни е бил единствено 60 хиляди, т.е. броя е повишен повече от два пъти. Въпросите, които са явни са:

Какво се мери, щом няма непрекъснат брой проби, т.е. пример?

Съпоставянето на две променливи величини, без да има пример какво дава?

Очевидна е операцията прикрита под кухи научни трофеи.

След като не може да се мери развой с действителни данни, по какъв начин се управлява и по какъв начин се ръководи?

Защо се позволява повече от година тази операция?

Какво направиха да вземем за пример Съюза на математиците, Синдикати, Лекарски съюз, Министерството на здравеопазването?

Тази операция пази ли националния суверинитет и какви са последствията за народа?

Какво мислят от Българска академия на науките, Университетите и Съюза на Математиците за това и за математиците работещи за тази операция?

Сънародници, поисквам ви доста мислене преди да гласувате!

Автор: Филип БОЕВ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР