ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Стана ми жал за Кирил Петков

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
От изявлението му по Нова ТВ не стана ясно дали се гласи за народен представител или за министър-председател. Въпреки цялостната неустановеност към неговата регистрация, той към този момент мисли за повдигане на пенсиите и заплатите. Отново сме в света на " Поразяващата ръка ". В същото време обаче претендент бъдещият ръководещ предизвестява, че в случай че се взимат заеми те би трябвало да се влагат в произвеждане, а не в режийни разноски. В кое тъкмо произвеждане ще се влага, с цел да се получи мечтаната принадена стойност, която да зарадва чиновници и пенсионери, остава в загадка. Или за идващото изявление. Притиснат от водещите за променливите му заявления по отношение на канадското поданство, Кирил Петков към този момент не твърди, че е освободен след декларацията с автограф от български нотариус от 21 април. Документът от Отава с щемпел на канадското държавно управление е от 20 август.

Четири месеца един канадски жител е министър на България! Този кадърен млад мъж, с опит и сполучлив бизнес е пропуснал да се запознае с българските закони преди да встъпи в служба? Николаев мрънка, само че очевидно се тормози. Ако беше траял обезателно щеше да стигне до тези, които са го назначили - военачалник Янев или военачалник Радев. Вместо Николаев ние продължаваме сами. Не беше ли по-коректно преди да употребява министерски средства, в действителност за предизборна реклама, той и неговата сянка Асен Василев, да се показват първо на избори и единствено откакто са определени, да станат вероятно министри?

След като този въпрос остана под килима, Лора Инджова с половин уста попита " в случай че въпреки всичко се окаже, че вие не сте бил законно министър? " - Кирил Петков зае позата на бранител на българите от чужбина. Между тях имало доста надарени. Защо да не да вземат участие в ръководството на страната? Отлична забележка! Защо обаче тъкмо в този момент той се сети, че ги има? Нито Николаев, нито Инджова го попитаха - Вие господин Петков, по-талантлив ли сте от тях? Възмъжал сте в света на конкуренцията. Как победихте другите гении останали в чужбина? С конкурс, лотария или тенис на маса?

Кирил Петков предчувства, че всичките му проекти могат се срутят като палат от картон. Жалбите в Конституционния съд се натрупат и чакат отговор. Преди време кандидатурите на Петър Бояджиев, Георги Пирински, Димитър Паница, Андрей Гюрковски и други бяха отхвърлени без никакво съмнение и за нула време. Вярно е, че тогавашните съдии нямаха по шест жилището и сметки в Люксембург. Днес ситуацията е друго, само че всичко е допустимо. Ако се стигне до обсъждане, Кирил Петков изяви предпочитание да се отбрани самичък пред съдиите. Аргументите му са забавни и заслужават внимание.

При състояние, че политическа кариера в България зависи от подписа и печата на непознато държавно управление - съгласно него, самият суверенитет на страната е заплашен. Въпросът е добър и заслужава отговор. Случаят с двойното гражанство на Кирил Петков е персонален. Личен суверенитет няма! Този въпрос може да бъде позволен единствено посредством промени в Конституцията, в полза на всички българи, където и да се намират те.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР