ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Ако изборите бяха сега: ГЕРБ печелят, ИТН изпадат до четвърта позиция

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ако изборите за Народно заседание бяха в този момент, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС печелят гласовете на 22,5% от пълнолетните българи, а след тях се подрежда Българска социалистическа партия с 16,1%. На трето място е „ Демократична България “ с 15,8%, следвана от „ ИТН “ с 15,5% и Движение за права и свободи с 11,9%. Над бариерата е и „ Изправи се, България! Ние идваме! “ с 4,8%, а под нея остават „ Възраждане “ с 3,1% и Вътрешна македонска революционна организация с 2,4%.

Рейтингът на политиците

Данните са от национално представително проучване на публичното мнение, направено от " Галъп интернешънъл ". Тъй като е извършено сред 2 и 10 септември, проучването няма по какъв начин да откри поддръжката за занапред създаващата се групировка на Кирил Петков и Асен Василев, прецизират от " Галъп интернешънъл ", само че прибавят, че Петков и Василев са измежду политическите фигури с най-бързо възходящ персонален рейтинг.

" При цялата конвенционалност на отчитането на персонално доверие, при Борисов то е 15,1% (което е исторически най-малко за него), до момента в който при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го подрежда измежду първите в класацията на най-харесваните политици, ръководена от Румен Радев с персонално доверие от 65,5% през този месец ", се споделя в известието на " Галъп интернешънъл ".

Над 47% сигурно ще гласоподават

Според цитираното проучване 47,1% от имащите право на глас българи сигурно имат намерение да гласоподават на идните парламентарни избори. Други 23,8% евентуално биха дали своят вот, само че още не могат да кажат сигурно. Това значи, че по всяка възможност ще гласоподават над 3 милиона българи.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР