ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Мечешка услуга ли ни направиха американците

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Намесата на Вашингтон във вътрешните работи на модерна България може да се съпостави с нахлуването на Червената войска през 1944 година. Въпреки разликата във формата, задачата е същата – промяна на властта и промяна на модела. Навремето руснаците не са дали никаква опция на опозицията да оспорва експанзията, тъй като са я ликвидирали. Докладът на Държавният департамент на Съединени американски щати е в крайник с „ демократичните полезности “, само че действително е лицемерно подлагане на динена кора под стола на Бойко Борисов. Появата на този документ в предизборния интервал е знак освен към опозицията, само че и към българското общество като цяло. „ Вие сте наред! “ - споделят от Вашингтон.

Зашеметени в първите часове от „ отчета “, някогашните ръководещи се скриха в „ окопна отбрана “. Бойко Борисов е виждал Пеевски единствено един път! За Движение за права и свободи, нейният някогашен народен представител е чист като „ Момина сълза “. Румяна Бъчварова признава през зъби „ че имало хора, които си мислели, че има корупция... “ Александър Йорданов изпищя, че в България се прави комунистически прелом. Румяна Коларова разкри близкото минало на Бойко Рашков, а Андрей Райчев изиска оставката му. Тома Биков „ хвърли ръкавицата “ в лицето на американските ни другари “, с предизвикването – да потвърдят изказванията си! Българският " Тома Неверни " се прави на храбрец, само че единствено на родния ефирен кръг. За да принуди американците да разгласяват „ доказателства “, той ще би трябвало да подаде тъжба против тях, пред един от интернационалните правосъдни институции.

През това време „ Опозицията “ вместо да поеме подадената от Америка топка, събира подписи и „ е-ге-не-та “. Прави описи на претендент депутати и звъни на ЦИК за спомагателни обяснения. Някои от нейните членове не стопират да разясняват кой от краткотрайните министри им харесва и кой не. А времето тече и народа от ден на ден се пита за кой да гласоподава. По-голяма част от провинциалните градове са в ръцете на ГЕРБ. Феодалната мрежа, изтъкана от властта, държи според хиляди хора. От изхода на изборите зависи хляба им!

Необяснимо за какво никой не споделя в какво се състои съответно американския отчет. Той не показва „ мнение “, а дава ход на финансови наказания, като осведоми за наказателните последствия, за всеки който се допре непосредствено или индиректно до изброените в листата компании и лица. И освен. Американската мрежа е международна и отзвука е на всички места, където се правят парични транзакции. Свързаните с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация, сегашни или някогашни членове на ръководещото съдружно болшинство, с дейностите си сложиха леке върху рейтинга на България, което мъчно ще се измие. От тук нататък за непознати вложения – забравете!

Късогледите редици на русофобите и русофилите откриха нов мотив за изява на болното си въображение. „ Опасността “ за която непрекъснато тръбят идва от самата България, а не от чужбина. Според краткотрайното държавно управление, „ чекмеджетата “ на бюджета са празни. Надеждата за европейски милиарди, които да компенсират загубите от Ковид 19 са теоретични и се отдалечават с всеки изминат ден. Унгария и Полша – подложени на наказателни процедури, отхвърлят да подпишат заема за 750 милиарда. Ситуацията е толкоз блокирана, колкото е тази със промяната на Иван Гешев. Висшият правосъден съвет единствен може да го смени. Мнозинството в него е обвързвано с ГЕРБ и никой няма да си мръдне пръста в този момент против основния прокурор. Единственият излаз е ново парламентарно болшинство, което да промени системата на „ квоти “ и прати членовете на Висш съдебен съвет в пенсия. За злощастие обаче, в случай че Мая Манолова измисли отново комисия за второразрядни рушветчии, която да забавлява, вместо да реформира, пясъчният часовник на конституцията ще приключи работата на 46 парламент, по този начин както я приключи на предходния 45-ти!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР