ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Аламанов: Пак сме в тъп филм на абсурдите. Но идват избори

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Кратка ретроспекция на миналите ден-два, нахвърляна небрежно и вкупом:
1. Снимката е на декоративна монетка, с лика на Борисов, изобразен като римски император, поръчана от правилни почитатели. Толкова правилни, че дори не схващат иронията на алюзията.

2. Моите другари ми вършат колажи, в които има книги. Феновете на Борисов му вършат колажи като едноличен император-тиран на монета. Кое не е ясно?

3. За лукс, за владеене на тази монета арестуват.

4. Да, прокуратурата арестува Ангел Папалезов, началник на бранш “Културно-исторически полезности “ в Главна дирекция “Национална полиция “, за търговия с антики. Както се оказва малко по-късно, тези сякаш " антики " са декоративни монети за по 5 лв.. Сред тях и Борисов, като римски император. Ценност си е.

5. Ангел Папалезов беше назначен и да ревизира дали има нелегално подслушване. Но беше задържан поради монета с лика на Борисов и не може да ревизира дали има нелегално подслушване. Кое не е ясно?

6. Подслушване въпреки всичко е имало. Показаха се документи с номера на Исканията.

7. Повечето някогашни ръководещи се вършат, че не виждат това. Искат нови доказателства. Изобщо това е новият рефер: Дайте доказателства, че доказателствата са доказателства.

8. Да, знам, че няма връзка с разсъдъка. Но какво ли в приказките на някогашните има…

9. Прокуратурата смени тезата. Първо твърдеше, че не е имало подслушвания. Сега твърди, че не е имало противозаконни подслушвания. Т.е. щом някой е изискал и различен е разписал, няма драма в подслушвания на политически съперници. Имаме си Уотъргейт, само че си е подписан, всичко е тъкмо.

10. Имало е напън с детайли на заплашване към очевидец да си отдръпна показанията пред арбитър. Думите му стоят подписани пред следовател. В тях има и това за фамилията, месото и цялата останала мутренска гнусота.

11. Никой не се трогва. Искат се доказателства. И доказателства, че доказателствата са доказателства.

12. Интелектуалната шпага на ГЕРБ Дани Митов си признал за какво са обезпокоени от служебния кабинет. Сменят досегашната корупционна скица с друга. Сякаш до в този момент са ни управлявали извънземни. Искрено съм обезпокоен за бъдещето на всяка една организация, в случай че Митов ѝ застане отпред.

13. Вътрешна македонска революционна организация се вършат, че не те са предложили индивида, продавал български паспорти. На всеки въпрос по тематиката, отговорът е нещо като: А, апелирам, не знам, не съм от тук и минавам за малко.

14. Движение за права и свободи желаят доказателства от Съединени американски щати за включването на Пеевски в листата Магнитски. Съединени американски щати най-вероятно доста ще се притеснят.

15. ГЕРБ реагират на абсурда към листата Магнитски, като че ли са влезнали във властта през вчерашния ден. И като че ли нямат нищо общо с ръководството през последните 12 години. И като че ли всичко към включените в листата Магнитски не са работили по тяхно време, при изискванията, основани от тях.

16. Излизат записи по какъв начин се „ профилират “ и „ респектират “ предприемачи с облаги. Чува се по какъв начин Специализираната прокуратура е работила като отряд за похищение и искане на откуп. Прокурорите, които стачкуваха против разформироването на Специализираната прокуратура, в този момент мълчат. Разбирам ги, срамно си е.

17. Продължават да излизат данни от цели браншове по какъв начин милиарди са раздавани на „ верните компании “. Онези компании, с които някогашните ръководещи сякаш са нямали нищо общо.

18. " Правилните компании " са толкоз нагли, че се зъбят на естествени инспекции. Разбираемо е за какво всеки, който е привикнал да получава милиарди, се учудва, че го ревизират.

19. На целия този декор, прокуратурата не арестува никого за милиардите. Не им е забавно. Както споделих, арестуват единствено за владеене на монета с лика на Борисов. Ако бях почитател на Борисов и имах такава монета, доста щях да се притесня за близкото си бъдеще.

20. На целия този декор, почитателите на Борисов не престават да не виждат проблеми. Мислят, че всичко е режисура, че милиардите заслужено са раздадени на верните компании, че Борисов е талантлив академик и моралист-аскет. Притеснен съм за тези хора.

21. Боксьор влиза в политиката. Ще прави партия. С името: „ Велика България “. Мислел го с години, с цел да го измисли по този начин. Най-вероятно мотото ще е „ Да създадем България велика още веднъж! “. Но още не го е измислил. Медиите са във екстаз. Отразяват мислите му всеки ден. Очаквам реалити за всекидневието му. От в този момент се продават билети за Гала-вечерта на дебата с другия кандидат – ММА войник. Епиката в българската политика удря стратосферата (т.е. е високо, преведено за някои политици).

Пак сме във време, когато в резюме би трябвало да описваме всички безумия, протичащи се към нас. Пак сме в тъп филм на парадоксите.

Но идват избори. Мислете. Гласувайте за смяна. Иначе няма да стане. Иначе този тъп филм няма да има край.

Фейсбук, Любомир Аламанов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР