ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Трите тома лъжи на Али Агджа

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Първия том " Нова телевизия " излъчи на 15 май т.г. В продължение на десетки безкрайни минути турският наемен палач остави на воля фантазията си пред журналистката Даниела Тренчева, която попиваше лъжите му. Нашата медийна хубавица не му зададе нито един объркващ въпрос, може би скована от опцията да се озове в компанията на индивида опетнил България вечно. Няма никакво подозрение, че Агджа, в следващата си версия, в която " оневинява " България за сметка на Русия, е заплатен, тъй като той не приказва без пари. Вероятно не доста. Медийният интерес към Агджа от дълго време избледня. Виновен си е самият той, тъй като в никакъв случай не повтори една и съща версия по отношение на поръчителите на атентата.

Фактите. На 13 май 1981 година, на площада " Сан Марко " Агджа е хванат самичък, с подправен турски паспорт, на името на Фарук Осгун. Италианските следователи след подробна анкета са открили същинската му идентичност, пътя, по който е минал и всички хора, с които се е срещал. Въпреки това по време на Първия развой, магистратите си затварят очите пред разкритията на полицията и одобряват тезата на подсъдимия, че е работил самичък. Следва един къс интервал от време, през който килията на Агджа е най-посещаваната в целия затвор. Изреждат се учители по италиански, свещеници, мафиоти, само че и хора от тайните служби. Този " образователен " интервал завършва с Втория правосъден развой, в който Али Агджа упреква българските секрети служби и " разпознава " Сергей Антонов на една от фотосите. Американката Клер Стерлинг написва книгата " Българската диря " и петното върху България е тиражирано по целия свят. В същото време Агжа декларира, че е преобразяване на Исус Христос и ще пренапише " Новия завет ", тъй като светото писание било цялостно с неточности. След процеса и няколко години зад решетките, пандизчията е изместен в Турция, страната в която към този момент е бил наказан за убийството на основния редактор на вестник " Милиет " - Абди Ипекчи, за сметка на извънредно дясната организация " Сивите вълци ". От турския пандиза Агджа упреква " Ватикана " за гарант на похищението против Папата.

Освободен дефинитивно през 2010 година, Али Агджа е в зенита си. Опиянен от медийният интерес, който неговата персона буди, Агджа афишира, че отпътува за Афганистан, с цел да ликвидира Бен Ладен. През 2013 година написа книга, в която упреква аятолах Хомейни за гарант на атентата. Предлага изявленията, на който пожелае против 5 милиона $. Кандидати обаче няма. Книгата му е преведена на френски. В нея той споделя " истината ", тъй като до този миг е бил заставен да лъже. Вероятно за доста по-скромна сума от милионите за които мечтае, дава изявление на френския " Льо Паризиен ", като удостоверява всичко което написа в книгата.

В документалния филм на " Нова телевизия " се оповестява, че изявлението е извънредно и че Агджа споделя истината за първи път. Това изказване безусловно не е правилно. Всяко негово изказване е предшествано с декларацията за казване на истината! Нещо повече, пред онемялата Даниела Тренчева, Агджа заявява, че Кремъл е поръчителят на похищението, до момента в който преди една година в изявление пред турската телевизия, същият измамник споделя, че цялостен живот се бори против комунизма!? Пред камерите на " Нова телевизия " Агджа твърди, че е бил обучаван в лагер с терористи в Южен Бейрут. По къси панталонки ли е бил тогава, откакто по време на първото ликвидиране той е на 21 година, а площада Сан Марко на 13 май той е 23.

Освен спорните си и лъжливи заявления, съпътстващи всяка негова изява, Али Агджа има и възприятие за комизъм. Качество, което е скрил от Даниела Тренчева. Когато научава, че Жерар Депардийо се отхвърля от френския си паспорт, Агджа декларирал готовността си да го замести. Т.е. да стане френски жител.

От репортажа на " Нова телевизия " не излиза наяве за феновете най-важното. Али Агджа е палач, лишил живота на почтения български жител Сергей Антонов. Престъпление, за което в никакъв случай не е бил съден. Вместо това той продължава да продава неистини и халюцинации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР