ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Адв. Росен Рашков: Имаме нов „агнец“. Изнудван и заплашван с палеж

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Всички са равни пред закона, по този начин споделя Конституцията. Имаме нов „ агнец “. Изнудван и заплашван с палеж. Говори пред комисията за проверка в Народно събрание.

Първо, следва някой да изясни на „ придворните “, че няма потребност изнудваното лице персонално да е видяло да се пали къща. Няма потребност даже да е изработен опит. Достатъчно е, да бъде отправена единствено опасността и искане за имуществено предписание, с цел да се употребява състав на закононарушението „ изнудване “. Престъплението по член 213а от Наказателен кодекс е на официално осъществяване и не е належащо даже заканата да бъде изпълнена, а е задоволително опасността да е обективирана за постигането на преследваната от дееца цел - имуществено предписание, без даже да е належащо да е подхванато от него такова държание и то да е провокирало имотна щета за него.

Второ, поради изнесените подробни данни от първите очевидци за изкуствени и „ кухи “ обороти, целящи „ надуване “ на пазарната оценка на несъмнено комерсиално сдружение преди излизането му на пазара за обществено предложение на скъпи книжа(вид финансови инструменти), то действието евентуално употребява състава на член 260в Наказателен кодекс. Аргумент за започване на инспекция може да е и елементарна информация в ТР за подадените ГФО, в случай че се открива чудноват напредък на всички дъщерни сдружения, тъкмо в годината преди холдинговото сдружение да излезе на пазара за обществено предложение на скъпи бумаги.

„ Който посредством потребление на фиктивно средство или посредством въвеждане в подвеждане подписва покупко-продажби или подава нареждания за търговия, или прави различен тип активност или деяние, което оказва въздействие върху цената на един или повече финансови принадлежности или обвързван спот контракт за артикули, и от това са настъпили обилни нездравословни последствия, се санкционира с отнемане от независимост от две до четири години. “

Съвсем настрана, в случай че имахме самостоятелна прокуратура, единствено от думите на Ангелов за премиерска „ помощ “, получена във връзка със спряна негова стока на турската митница, би трябвало неотложно да стартира инспекция. За евентуална съпричастност към така наречен „ търговия с въздействие “ – член 304б Наказателен кодекс

„ Който изиска или одобри подарък или каквато и да е полза, която не му се следва, или одобри предложение или заричане за подарък или полза, с цел да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностно лице или непознато длъжностно лице във връзка със службата му, се санкционира с отнемане от независимост до шест години или санкция до пет хиляди лв.. “

Следва дебело да се подчертае, че даже да липсват доказателства за част от състава на член 304б НК( няма доказателства, за предоставяне на облага), то при всяко състояние би трябвало да се обследва въпроса за изпълнен състав на закононарушение по работа – член 282 Наказателен кодекс.
„ Длъжностно лице, което наруши или не извърши служебните си отговорности, или надвиши властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза или да аргументи другиму щета и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия, се санкционира с отнемане от независимост до пет години, като съдът може да постанови и отнемане от правото по член 37, алинея 1, точка 6, или с пробация.

Ако от действието са настъпили обилни нездравословни последствия или е осъществено от лице, което заема отговорно служебно състояние, наказването е отнемане от независимост от една до осем години, като съдът може да постанови и отнемане от правото по член 37, алинея 1, точка 6. “

Трябва неотложно да бъде сезирана и Европейската прокуратура, доколкото същата се явява способена по силата на член Член 4. От Регламент (ЕС) 2017/1939. Европейската прокуратура дава отговор за провеждането на следствия, наказателното гонене и предаването на съд на причинителите на закононарушения и съучастниците в закононарушения, засягащи финансовите ползи на Съюза, които са планувани в Директива (ЕС) 2017/1371- член 4, при пасивна и дейна корупция, когато служебните отговорности или осъществяването функционалности е по метод, който вреди или има възможност да навреди на финансовите ползи на Съюза.

България е от страните категорично дали нотификация за присъединяване в определяне на засилено съдействие за основаване на Европейска прокуратура. За всички останали способена се явява Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст), където с висока степен на възможност горните действия също биха сочили подготвеност, доколкото в листата с типовете тежки закононарушения, във връзка с които Евроюст е способена в сходство с член 3, параграф 1 попадат и: корупция, закононарушения срещу финансовите ползи на Съюза и доста обърнете внимание - търговия с вътрешна информация и манипулиране на пазара на финансови принадлежности. Някои мислят, че са по-равни от другите. Възмездие обаче би трябвало да има, даже и за „ по-равните “.

Адвокат Росен Рашков от " Правосъдие за всеки ", Facebook
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР