ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Светослав Терзиев: Франция няма идеологически партии

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Не миграцията е на дневен ред във Франция, казусът е във взаимоотношенията във френското общество, във френските покрайнини. Става дума за насъбрани проблеми, а не за такива от последната година. Франция дълго време замита под килима тези проблеми, отсрочва ги, тъй като няма решения “. Това разяснява пред БНР Светослав Терзиев от вестник „ Сега “, дълги години сътрудник на Българска телеграфна агенция в Париж.

След година Франция ще избира президент. Еманюел Макрон и Марин льо Пен са с близки резултати съгласно социологическите изследвания все още.

По думите му значимо е да се има поради, че предградията към този момент не са типично работен, а емигрантски.

„ Марин льо Пен е основана надълбоко в тези покрайнини. Нейната партия значително е работническа. Тя води особена политика, което ѝ дава известно преимущество. За нея гласоподават хора от остарялата миграция, която желае да спре новия напор. Той обаче стопира от единствено себе си. Затова тя търси други места, където да пробие. Не става дума за дълбока политическа активност на ислямисти във Франция, а по-скоро става дума за самостоятелни актове, само че тя ги раздухва дотам, че да се получи резултат, с който да наподобява като закрилница на нацията. Докато президентът Макрон разчита на инструментите на страната - войска, жандармерия. Естествено, че това не е известно “.

В предаването „ Събота 150 “ Терзиев добави:

„ Във Франция няма идеологически партии, всички са комбинация и е мъчно да се дефинира физиономията им. Неслучайно такива, които избират централна тематика, както прави Льо Пен, имат по-ярък облик и по-лесно могат да завоюват гласоподаватели... Когато се приказва за ислямолевица, това са комбинации, които не дават ясна политическа физиономия, само че приказват за бранша, в който се намират изповядващите сходни разбирания. Това би трябвало да се следи - те кои са от обществото “.

Журналистът обърна внимание върху проблем, значим и за България:

„ Франция и Германия са моторите на Европа. Меркел си отива. След нея идват слаби наследници. Германия няма да има тази политическа физиономия, която имаше до момента. Ако във Франция завоюва Льо Пен, то тя ще е отпред на Европа, тъй като физиономията ѝ е по-ярка от тази на немските политици, които се пробват да се наложат в този момент “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР