ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Страх от Трета световна война, съюзът с Русия не е най-добрият вариант за Китай

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
През последното десетилетие Си Дзинпин усили повече от три пъти военния бюджет на Китай. Комунистическият водач похарчи 1,355 трилиона юана (152 милиарда английски лири) за военни разноски през тази година, само че анализатори считат, че Пекин харчи повече за защита, в сравнение с се оповестява публично, написа английският вестник Daily Express, представен от организация " Фокус ".

Днес военноморските сили на Китай са най-големите в света, с почти 350 кораба и подводници, в това число над 130 огромни надводни кораби. Според един специалист обаче Китайската народноосвободителна войска (НОАК) не може да се смята за непобедима, защото Китай не е взел участие във войни повече от 40 години. Ориана Скайлар Мастро, специалист по политиката на Китай в областта на националната сигурност в Станфордския университет, счита, че успеваемостта на НОАК във война е „ въпрос за милиони долари “. " Нито един офицер от американската войска не има вяра, че заповедите могат да бъдат неизпълнени... и в случай че заповедта бъде получена, тя ще бъде изпълнена. Що се отнася до Китай, има доста неустановеност и не може да се каже дали бойците ще бягат против патроните или ще бягат от тях.

Си Дзинпин няма отговор и това е въпросът, който провокира най-голяма угриженост на китайското управление, т.е. те не са сигурни по какъв начин фактически ще се държат китайските военни “, добави Мастро. От друга страна, две трети от съветския боен бюджет се изразходва за придобиване и рационализация на военна техника. Бюджетът от 44,1 милиарда английски лири е малко по-малък от този, който Англия изразходва за възстановяване на своята войска. За разлика от Обединеното кралство, което е понижило броя на танковете си до 148, страната Владимир Путин не подценява стандартните си оръжия, до момента в който други страни се концентрират върху арсенала на кибервойната. Според Павел Фелгенхауер, основан в Москва боен анализатор, Москва все пак има вяра, че " танковете печелят войни " и се приготвя за танкова война против Украйна.

Ето какво сподели той в изявление за вестник Daily Тelegraph: „ Руснаците имат вяра, че танковете печелят войни и през днешния ден са подготвени за огромна танкова борба с Украйна или другаде. Освен това те обезпечават уместно образование и показват способността си да активизират бързо стотици хиляди хора и да приготвят огромно количество военна техника. " Докато Китай може да се похвали, че разполага с най-голямата военноморска мощ, Русия разполага с най-големия брой танкове - над 15 хиляди. Москва също се подрежда на четвърто място в света по брой бойци (900 хиляди души). Според НАТО Русия е съсредоточила на украинската граница не повече от 10 хиляди свои бойци. Всичко това се случва, откакто Пекин и Москва приканиха за среща в Организация на обединените нации в опит да получат интернационална поддръжка в битката им против глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

„ В подтекста на възходящата световна политическа турбуленция “, акцентира взаимното изказване на тези две страни, оповестено по-рано този месец, „ свикването на среща на върха на страните, непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, е изключително скъпо, с цел да за определяне на директен разговор посред им за способи за решение на общи проблеми на човечеството в полза на поддържането на световната стабилност”. „ Необходимо е да се изостави политизирането на тематиката за отбрана на правата на индивида, практиката да се употребява като предлог за интервенция във вътрешните работи на други страни “. Миналата седмица съветският външен министър Сергей Лавров назова Китай „ другар... стратегически сътрудник... същински съидейник “… Нямаме връзки с Европейския съюз като организация, цялата инфраструктура на тези връзки е унищожена от едностранните решения на Брюксел. "

„ Ако Европа е прекъснала тези връзки, просто унищожавайки всички механизми, които са били основани в продължение на доста години, а ние имаме единствено обособени европейски страни, които желаят да се управляват от своите национални ползи, тогава, евентуално, обективно, това води до обстоятелството, че нашите връзките с Китай се развиват по-бързо “, акцентира съветският министър. Въпреки това Ченг Йиджун, специалист по китайско-руските връзки в Академията за обществени науки на КНР, предизвестява, че съюзът сред двете страни не е най-хубавият избор за Пекин. " Няма подозрение, че тези две страни се сближават под натиска на Съединени американски щати, само че сред тях има повече несъгласия, в сравнение с общи позиции. Изграждането на съюз с Русия не е най-хубавият вид за Китай, “ акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР