ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Как Русия продължава да влияе на политиката в България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Русия продължава да употребява старите си връзки и благосклонности в по-малките и по-уязвимите членове на НАТО и Европейски Съюз за основаването на шпионски мрежи и приемане на достъп до западните секрети. Русия ловко употребява съществуващите и някогашните мрежи на службите за сигурност, които са живи и здрави даже след три десетилетия след рухването на комунистическия режим “, писа в понеделник The Wall Street Journal, представен от Fsktor.bg.

Повод за обявата в американския ежедневник е абсурдът, провокиран от разкритата преди броени дни съветска шпионска мрежа у нас.

„ В последните години България изгони няколко съветски дипломати поради шпионаж и събиране на информация за числеността на американските войски в страната, да вземем за пример.

Според специалисти по сигурността, с изключение на в България, най-бедната страна н Европейски Съюз, Русия разполага с обширни разследващи мрежи и в други някогашни руски спътници “, показва още основаната в Ню Йорк медията.

„ Макар че България, в предишното един от най-верните съдружници на Съюз на съветските социалистически републики, влезе в НАТО през 2004 година и в Европейски Съюз през 2007 година, Москва продължава да оказва въздействие върху вътрешните и работи и разследващите и служби с помощта на тесните стопански връзки и връзките с Русия на водачи от политиката, бизнеса и чиновници на разузнаването “, заключава The Wall Street Journal.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР