ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Свети Бойко Победоносец срещу коронавирусната ламя

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Едно от най-известните чудеса осъществено от Свети Георги, поради което е изобразяван на иконите по какъв начин яхнал кон убива дракон, е станало покрай град Вирит, сегашен Бейрут. Близо до града имало огромно езеро, в което живеел заплашителен дракон, който убивал хора. Затова жителите се обърнали към Свети Георги за помощ, а той им споделил да не се опасяват тъй като Господ Исус Христос го е изпратил да ги избави от това зло. Когато змеят излязъл Свети Георги го пробол с копие и след това му отрязал главата.

Подобно нещо се случи и в нашата татковина, която беше нападната от подлата короновирусна ламя. И в ролята на Свети Георги влезе Свети Бойко Победеноносец. Още на брифинг в Министерския съвет на 28 март 2020г. във връзката със пандемията той сподели: " Ако Господ е с нас, ще се оправим за 3 месеца.

На 12 април 2020г. по време на визитата си в текстилен цех за произвеждане на защитни дрехи в Твърдица. той съобщи на висок глас:

" От миграцията ги спасих българите, в случай че съумея и от това да ги спася, ще ми е чиста съвестта ". А три дни по- късно, влезнал в ролята си като Свети Бойко Победоносец, заяви по време на посещаване в Банско, че Господ персонално е изискал от него да ги опази живи, също както в тази ситуация със Свети Георги Победоносец., комуто Господ Исус Христос разпореди да избави хората от ламята. На 23 април отначало акцентира " Първата ми задача е да запазя народа жив и здрав ".

Как да не се прекланяш пред подобен човек?

На 15 май, при посещаване в Банско, за всеки случай Падишахът подсети на поданиците, да не не помнят, че спасението им от ковид е в неговите ръце, различен не би могъл да се оправи с тази задача: " Имате необичаен късмет да ръководя аз. Защото, в случай че управляваше сътрудника Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха на всички места. Хиляди, хиляди дневно умрели! ". В Банско той още сподели: " Нищо по-добро в света някоя страна не е приложила от България! Точно противоположното! Всички мои сътрудници, които се вършиха на бабаити, които обясняваха - леко грипче, едно грипче, в този момент хилядите трупове ги поставят по найлонови чували и няма къде да ги погребат! ".

Защо другаде по света са измрели хиляди хора, а у нас не?

Защото Падишахът навреме е подхванал ограничения, с които да съкруши ковид, и по този начин по индикатора " сигурност " в изискванията на пандемията е извел България на челно място в света. Е, тук Падишахът, какъвто и му е навика, много преувеличава. В ранглиста, направена от консорциума Deep Knowledge Group (DKG), България освен не е това, което я изкарва министър председателят Борисов, а е в дъното по индикатора " сигурност " на страните в изискванията на пандемията, заема едвам 27-о място от 33 следени страни в Европа. Но това не му пречи да твърди непрестанно, какъв брой България превъзхожда другите страни във връзка с навреме подхванатите ограничения. Още на 2 март 2020г. той се похвали: " В президентството всички се съгласихме, че ограниченията на България са най-хубави в цяла Европа. Големите страни чакаха и чак в този момент вкараха тези ограничения, които ние към този момент от дълго време въведохме.” А на 8 април 2020г. отиде още по- надалеч: ”Първите ограничения в Европа, които бяха прекопирани след диалози с мен от всички огромни страни, бяха въведени в България”. Други водачи са му се обаждали, да желаят от него съвет за сполучливите ограничения, които е приложил, та и те да ги приложат.

Ако някои са позабравили, ето прословутите ограничения, които с разпореждането или утвърждението на Падишаха бяха въведени в страната:

Премиерът сътвори Национален действен щаб (НОЩ), в който незнайно за какво не бяха включени вирусолози и имунолози, а за началник на Щаба назначи професор- коремен хирург, Генерал Мутафчийски, съгласно думите на Борисов негов другар " от 20 и повече години ".

От 13 март в България беше въведено изключително състояние за един месец, което бе удължавано неведнъж.

Предприетите ограничаващи ограничения напролет на 2020г. бяха крути.

Преустановени бяха визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ, а също по този начин рестриктивните мерки бяха приложени към кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали. Временно бяха прекратени плановите детски и женски съвещания, профилактичните прегледи и имунизации, приема и провеждането на планова оперативна активност, както и свижданията във всички лечебни заведения. Затворени бяха детски градини, учебни заведения и университети. Парковете бяха отворени от 9.30 до 18.30 часа единствено за родители с деца на възраст до 12 години, а преди и по-късно - за разходки на кучета и единично спортуващи. Забранено беше потреблението на детските и спортни уреди, сядането на пейки и в беседки. Витоша беше затворена за разходки. Женския пазар в София и пазари в други градове бяха затворени. На 16 април здравният министър Ананиев наложи обсада на София, влизане и излизане беше позволено единствено в тъкмо избрани часове сутринта и следобяд против декларация. Което докара до километрични опашки на входовете към София. На 17 март град Банско беше подложен под цялостна карантина. Забранено беше излизането от регионалните центрове в страната без уважителна причина, обвързвана с работа, здравни аргументи или регистрация по непрекъснат или сегашен адрес. За неспазване на ограничаващите ограничения се предвиждаше санкция от 5000 лв.. Шефът на ЩАБА ген. Мутафчийски предизвести, че „ скупчването на повече от две лица на открито не е позволено.

Крутите ограничаващи ограничения бяха дело на Падишаха, той ясно даде да се разбере, че от него зависи налагането или отменянето им. На 7 април 2020г. в приветствие до медицинските лица по случай Световния ден на здравето съобщи: " Ще продължа да се боря за здравето Ви на първо място. И изрично няма да бъда този, който ще трансформира страната в морга. Отказвам да бъда този, който да взема решение кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички рецензии поради ограничаващите ограничения. " И с цел да подчертае своята персонално роля в борбата против коронавирусната пандемия, съпостави най- нахално себе си с Левски, като на 3 май, на брифинг,: " Ако има триумфи, ще бъдем всичките щастливи. Ако имаме загуба, ще е единствено моя ". Абсолютно неудобен паралел, тъй като в случай че борбата против пандемията се провали, пострадалите ще бъдат всички тези, най- евентуално хиляди българи, които ще умрат.

Падишахът се разгласи и против бизнеса, който възрази против крайните ограничаващи ограничения: " Тези предприемачи, които толкоз плачат за бизнеса си- сподели той на 27 април- кое е по-мило? Да сложиме живота на хиляда, две, пет хиляди души да умрат, с цел да тръгне някакъв бизнес, по-точно - да не обеднеят ".

Падишахът разкритикува остро концепцията за груповия имунитет и мнението на такива вирусолози и имунолози като доцент Мангъров и професор Чобанов, които също обявиха, че децата мъчно се заразяват и учебните заведения не трябва да се затварят, като сподели: " Дa пуcнeм млaдитe нaпрeд oзнaчaвa дa кaжeм: Тeзи щe умрaт, тeзи щe живeят. Дa кaжeм, някoи дeцa щe умрaт, aз нямa дa cи пуcнa мoeтo. "

Свети Бойко Победоносец беше надълбоко уверен, че у нас с помощта на неговите ограничения, за разлика от други страни злокобната коронавирусна ламя ще бъде смъртоносно пронизана. На 12 март сподели, че се надява " до 24 май всичко да е завършило ".

Въодушевена от вярата си в способността на Падишаха да пребори ковид, Даниела Дариткова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ и на Здравната комисия в Народното събрание, която е лекар по специалност и би трябвало да знае по добре, на 12 май, съобщи „ Запазихме живота и здравето на българите ". За нея борбата на Свети Бойко Победоносец с ламята е завършена, той я е пронизал смъртоносно, сходно на Свети Георги Победоносец. Тя дори се похвали, че сме една от страните с най- ниска смъртност в света от ковид.

На 22 март 2020г. на ексклузивен брифинг Падишахът съобщи: " Гoвoрихмe зaeднo в прeзидeнтcтвoтo и ce cъглacихмe, чe мeркитe нa прaвитeлcтвoтo ca нaй-дoбритe дoceгa в Eврoпa. Нecлучaйнo в Иcпaния, Итaлия, Вeликoбритaния… дaвaт зa примeр Бългaрия. Вcички кaзвaт, чe мeркитe ни ca нaй-бързи, нaй-нaврeмeнни, нaй-тoчни ". Но не уточни съответни образци и на никое място в българските медии не е излезла информация за това, че тези страни са давали България за образец.

На 4 юни 2020 на на всекидневните брифинги, Падишахът се самопохвали: " Не желая да си притурям нито значимост, нито да си отдавам заслуги, само че това което правехме, беше знамение. И никой различен сътрудник не съумя да го направи в света, освен в Европа. Аз настоявам, че на този декор, най-меките ограничения, с минимум ограничавания, най-правилно сложени, за най-кратко време са в България... с най-хубави резултати ".

Същият този месец, във страницата си във " Facebook ", някогашният народен представител и депутат в 7-ото велико национално заседание проф. Николай Слатински предизвести: " България може да стане неуместен и поучителен образец за изпускане на заболяването заради груби властови неточности и нелепи властови решения. В случая с вируса се вижда какъв брой неприятно е за България да е пленник на голямо его с подобен потресаващо аргументиран егоизъм, с голяма непросветеност и взимане на решенията по метода проба-грешка ".

Свети Бойко Победоносец не ограничи борбата си против коронавирусната ламя, единствено с ограниченията. На 23 март 2020г. в Перник заяви: " Днес персонално поръчах 1 милион теста, с цел да тестваме най-много популацията, а не както е сега - единствено на заболели и с демонстрация на признаци ". Той се зае и с въпроса за изработването на защитни маски и дрехи. Посети фабрика „ Аглика “ в Твърдица, ида се увери, че в завода има наличия от немското лепило, което е особено за отбрана и било обезпечено по негова самодейност.

На 28 март 2020г. на брифинг на Министерския съвет Падишахът още веднъж се самопохвали: " Снощи канцлера Меркел се обади да ме поздрави, че пръв съм се сетил да си реконструирам промишлеността за произвеждане на най-необходимото. Шлемове си произвеждаме, маски си произвеждаме, дрехи си произвеждаме ".

И австрийският прeмиeр Курц гo пoпитaл мoжe ли Бългaрия дa им дocтaви зaщитни oблeклa. Разбира се никакви защитни дрехи България не е доставила на Австрия.

В изказване след видеоконферентния Европейски съвет на 23 април, на въпрос има ли аварийна мярка против ковид, министър председателят разгласи: " Ще стартираме да произвеждаме хлорхинина. " Бул Био " и нашите химици, нашите учени в Българска академия на науките вършат доста неща сега. Съжалявам, че цялата тази промишленост е унищожена и в този момент я възвръщам с доста бързи темпове дружно с моите сътрудници министри. И добави:: " Осигуряваме конюшни, коне надлежно, с цел да може да се джурка и да се прави имунизацията по-късно, за доста други заболявания, за тиф, дизентерия - все тежки, и България е била водеща, неслучайно и БЦЖ-то е българско. Имаме прелестни учени, милиони сме дали към този момент в научно-развойна активност ".

От това неразбираемо изказване простосмъртният българин се досеща, че Падишахът приказва за някакъв специфичен прийом за правене на ваксина против ковид, който българските учени създават посредством джуркане, като за тази цел са обезпечени коне и конюшни. Те- конете и конюшните са нужни с цел да се " джурка " - само че какво тъкмо той не разяснява. Според тълковния речник " джуркам " значи " Разбивам варена коприва, фасул и други на каша с джуруляк ". Но не е значимо дали ние не знаем какво има поради той, значимото е че Свети Бойко Победоносец знае какво е нужно за основаването от нашите учени на коронавурисна ваксина и го е подсигурил. Но за какво учените ни занапред би трябвало да откриват топлата вода, като разработят лек и против дизентерия и тиф, откакто ваксини против тези болести са за създадени от дълго време? И за какво Падишахът споделя, че БЦЖ имунизацията била българско изобретение- тя е основана от френски биолози в Института " Пастьор " и се ползва от 1921 година в битката с туберкулозата? На 29 април той посети Националния център по заразни и паразитни заболявания в София и там сподели, че шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард му споделила, че се усеща в сигурност, тъй като имала българска БЦЖ ваксина! Ние се съмняваме, че му е споделила такова нещо, още повече, че имунизираните от БЗЖ не са защитени от ковид.

Падишахът, какъвто му е навикът, преувеличава и с " милионите ", които се наливали в Българска академия на науките за научно- развойна активност. През десетте години на неговото ръководство, българските учени от Българска академия на науките са едни от най- недоплатените. Неговият някогашен финансов министър Симеон Дянков назова учените в Българска академия на науките " феодални старци " и им орязваше бюджета. А на 11 ноември 2020г. в мнение на Общото заседание на Българска академия на науките, изпратено до ръководителя на Народното събрание и до ръководителите на парламентарните групи, се уточни, че " При по този начин планувания бюджет за идната година Българска академия на науките ще бъде в положение да увеличи главната заплата за помощник до 832 лева, което е повече от неуместно на фона на оповестената стартова заплата на учителите от 1260 лева и на помощник във висшите учебни заведения от 1300 лева ". И питат: " На какво съображение Академията, която основава потвърдено най-качествената просвета и е главен източник на научна продукция в страната, се третира по този извънредно неправдив метод? ". Това и послание към Народното събрание, разрушава на пух и прахуляк изказванията на Падишаха, че той възстановявал с бързи темпове разрушената " промишленост ".

На брифинг на Оперативния щаб на 3 май Падишахът даде да се разбере, че той има заслуга за всичко свършено в изключителното състояние. " Облеклата, маските, реорганизацията на промишлеността, е моя заслуга ".- сподели той.

Но да се върнем към " ограниченията " и резултатите от тях.

Истината е, че ограниченията бяха безредни, през днешния ден едни, на следващия ден други, въвеждани или отменяни, без особена здравна логичност. Някои бяха безсмислени, като възбраната да се посещава Витоша, да се влиза в парковете и да се сяда на пейки. Улици се пръскаха с препарати, като че ковид от паважа, можеше от паважа да болести ходещите по него. Ограничителните ограничения съсипваха стопанската система, изключително туристическата промишленост и ресторантския бизнес. На 16 февруари 2021г., Борисов съобщи че „ ние имаме на- демократичните ограничения във връзка с бизнеса “. Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията в България сподели друго: „ Има и сътрудници, които няма да отворят. За момента знаем за 20%, които са банкрутирали Нa Витoшкa вcичкo e зaтвoрeнo, имa 200 000 души, cтoят пo 50 чoвeкa нa пeйкa, ядe ce в кутии, c ръцe, нa зeмятa. В мoлa хoрaтa cи взeмaт хрaнa и ce хрaнят пo пeйкитe и пo зeмятa. E, кoe му e прoтивoeпидeмичнoтo? В cъщoтo врeмe зaвeдeниятa cтoят зaтвoрeни, пeрфeктнo чиcти и нe мoжe дa ce ceднe в тях “.

При състояние, че съгласно Падишаха, България е подхванала първа и най- положителните ограничения в Европа, а и в света, би трябвало и България да е от страните, най- добре овладели коронавирусната пандемия, с най- малко смъртни случаи в процентни отношение.

Оказа се обаче, че пандемията не беше съкрушена за три месеца, както се надяваше и предполагаше (ако Господ бил с нас) Свети Бойко Победоносец. Тя затихна през лятото, само че през есента и настъпващите зимни месеци на 2020г. се развихри. В лечебните заведения не доближиха леглата за настаняване на болните. Смъртните случаи доближиха в горните граници сред 100 и двеста дневно. България към средата на декември 2020г. зае първо място в света по смъртност в процентно отношение.

Как се стигна до това състояние?

Причината е в самонадеяността на управляващите и на Падишаха, които се надяваха, че въведените " най- положителни в цяла Европа, а и в света ограничения " са задоволително с цел да се пребори пандемията. Проспано беше лятото, през което страната следваше да се приготви за нова епидемиологична вълна. Така както направиха други страни, ръководени по думите на българския министър председател от " бабаити ".

Не бяха обезпечени нужните количества два типа тестове- " бавният " PСR тecт, за който се оказа, че нямаме задоволително добре оборудвани лаборатории и подготвени експерти за провеждането им. Докато всеобщо в развити страни, където се правеха от 20,000 до 50,000 теста дневно у нас се правеха 100-1200 теста дневно Изостанахме с " бързите " антигенни проби, против които военачалник Мутафчийски беше в началото срещу.

Не осигурихме в точния момент защитни маски с високо качество за популацията.

Не се снабдихме в точния момент и с подобаващи защитни дрехи за медицинския личен състав в лечебните заведения, и подложихме на риск медицински сестри и лекари, някои от тях се разболяха и изгубиха живота си.

Не осигурихме в точния момент и респиратори и съпътстваща съвременна инсталация за обдишване.

Редица ограничаващи ограничения бяха безсмислени, лишени от логичност и смисъл и някои изглеждана дори неуместни.

Не бяха проведени профилирани Ковид лечебни заведения, а се сътвориха Ковид отделения в лечебни заведения с други профили, което докара до разбъркване на пациенти с коронавирусно заболяване и на такива с други болести. Някои лечебни заведения отхвърлиха да одобряват тежко заболели от Ковид-19, заради липса на свободни кревати, което докара до трагични случаи такива заболели да бъдат разкарвани с коли за спешна помощ от болница до болница и да издъхнат без да се получили помощ. Не доближиха и коли за спешна помощ.

През февруари 2021г. България твърдо зае последно място в Европа по брой имунизирани. Липсваха ваксини, липсваха да вземем за пример и в други страни, само че Унгария, Словакия и Сърбия, закупиха съветски ваксини. Русофобът- Падишах на 13 март излъга, като сподели: " На територията на Европейския съюз могат да се слагат ваксини единствено такива, позволени от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) ", а такова позволение не е належащо въобще. " Който губи време, губи човешки живот. Който печели време, печели човешки живот. Нямаме време за губене “- сподели унгарския министър председател Орбан, който достави страната си с съветски ваксини. Ваксинацията избавя човешки животи.

Данните за 1 март демонстрират, че при 10 пъти по- огромно население на Англия по отношение на България броят на инфектираните във Англия е единствено два пъти по- огромен а на умрелите е 104 против 117 за България. Което е обяснимо, като се има поради, че към средата на февруари във Англия 21.6% от популацията е имунизирано против 1.1% за България. Или на елементарен език, своевременната имунизация избавя човешки животи и нежеланието на Падишаха да достави българите с ваксина от Русия или дори от Китай са причина за загуба на човешки животи, които биха могли да бъдат избавени. Но пък той има решение. Ярък образец за способността му да преувеличава е следното му заявление му при визитата му на 20 март в новостроящ се фармацевтичен цех в Разград: " До три месеца ще имаме подготвен цех, където ще могат да се създават ваксини против COVID-19.. Много страни ще си отдъхнат. За 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи ".

Само в случай че счита верноподаниците си за малоумни, Падишахът може да си мисли, че ще му повярват. Силно развити европейски страни, някои от които създават ваксини, изпитват дефицит на такива, само че заводът в Разград ще им реши казуса, ще създаде стотици милиони ваксини. Само че инспекция на Свободна Европа сподели, че не се знае по кое време ще стартира да работи заводът, не се знае какво тъкмо ще създава, не се знае по кое време ще бъде лицензиран, а възможното подписване на контракт за партньорство с някой от производителите на утвърдените в Европейския съюз ваксини е към момента в областта на пожеланията. А съгласно акад. Петрунов, ръководител на експертния съвет по алергология към здравното министерство, това е нямало да бде произвеждане на ваксини против Ковид.

Суровите ограничаващи ограничения не се възприемаха добре от популацията, както беше и в други страни по света. Недоволството на хората се насочваше против управляващите, които въвеждаха рестриктивните мерки. Падишахът съзря заплахата от това, и че недоволството може да бъде ориентирано персонално против него, изключително като се има поради, че страната беше залята през цялата година от митинги искащи оставката му. Той към този момент не искаше да се въплътява в ролата на Свети Бойко Победоносец. Ако на 3 април 2020г. беше безапелационен, че " Не единствено не можем да разхлабваме ограниченията, а може и да се ожесточат ", през есента, когато броят на инфектираните и умрелите неведнъж надхвърляше тези от пролетта, стартира да пее друга ария. Възложи на здравният министър Костадин Ангелов да играе ролята на неприятното ченге (който да афишира и упорства за налагане на ограничаващи мерки), а той възприе ролята на положителното ченге. На 30 октомври 2020 сподели: " Категорично съм срещу цялостното затваряне или каквото и да било, обвързвано с ограничение на хора ". Нямало потребност да се затварят фитнесите и фризьорските салони, както и да се лимитират заведенията за хранене, когато хората вътре съблюдават нужната отдалеченост. Пазари, паркове, градини, всичко, това трябвало да работи и самите хора трябвало да се управляват, с цел да не се постанова, каквото и да било друго. Но „ неприятното ченге “ не отвори заведенията за хранене, Падишахът беше изказал единствено благопожелание, само че не и заповед. И когато реши, че му е пристигнало времето, на 14 февруари 2021г. персонално разпореди на здравния министър „ От на следващия ден отваряш заведенията за хранене “. В първата половина на март заболеваемостта стартира да се усилва, Падишахът се покри и здравният министър се видя в знамение, желае му се да наложи повече ограничаващи ограничения, само че не му подхожда и отредената му роля на " неприятното ченге ". И на 8 март издаде заповед, явно устройваща и Падишаха- разпореди на локалните районни здравни организации сами съгласно ситуацията да подхващат ограничаващи ограничения, като по този метод хитро трансферира към тях политическата отговорност за непопулярните ограничавания.

За това, че страната ни през декември 2020г. излезе преди всичко по смъртност (тази си позиция България резервира и през първите месеци на 2201г.) Падишахът даде необичайно пояснение, като при ревизия на хранилище за отпадък на 20 декември 2020г. в Пазарджик сподели: " Как няма да сме първи по смъртност, като елементарно да се хвърли (боклук на полето, а след това да се възпламени и да се обгазяват хората ".

Проф. Николай Слатински, който оракулски планува и предизвести през м. юни 2020г. за това, че България може да стане неуместен и поучителен образец за изпускане на заболяването, по този начин оцени резултата от дейностите на ръководещите за справяне с коронавирусната пандемия: Aкo влacттa нe бe прoявилa в прoдължeниe нa 6 мeceцa прecтъпнo нeхaйcтвo, тя нямaшe дa e криминaлнo винoвнa зa oгрoмнoтo кoличecтвo зaрaзeни хoрa в къcнaтa eceн и зa бeзoбрaзнo виcoкoтo нивo нa cмъртнocт oт вируca ".

Професорът на посочва имена, само че за всеки е ясно, че властта- това е Падишаха, и че той носи персонална отговорност за неуспеха в преодоляването на коронавирусната пандемия. Свети Бойко Победоносец не съумя да прониже смъртоносно коронавирусната война. По някаква причина, Господ, който му беше поръчал да избави българите от ковид, се отметна от българския Месия.

Би трябвало Падишахът признае, че властта и персонално той са претърпяли неуспех в битката против епидемията и да поеме някаква отговорност. Напротив, на 4 януари при пoceщeниe в зaвoд зa бoйлeри във Вaрнa той сподели: " Щe видите, щe минaт мeceци, дaй бoжe (прeкръcтвa ce), вcичкo дa e уcпeшнo... и щe ce oкaжe, чe Бългaрия упрaвлявa нaй-прaвилнo финaнcитe, икoнoмикaтa и здрaвнитe мeрки пo врeмe нa кризaтa.”

Но какво може да се чака от човек, който постоянно когато му е преференциално е подготвен на назова черното бяло.

Автор: Антон Гицов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР