ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Не изключвам формулата на ДПС - експертно правителство, при което най-много се краде

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Тези избори ще се характеризират със съществено публично опълчване. Ще има игра при нулев резултат. На вота авансово се вършат доста високи залози. Вижте единствено какъв брой от участниците споделят по какъв начин нямало да се коалират с този и оня, само че никой не афишира с кого може да влезе в съюз. Това значи, че те не могат да ръководят страната.
Някои от тях би трябвало да си изядат изказванията преди изборите, а други – да изясняват за какво се коалират. Другият вид е обичаната формула на Движение за права и свободи – експертно държавно управление, след което никой няма да носи отговорност. Това съобщи политологът Огнян Минчев

Движение за права и свободи мъчно ще се даде да бъде „ изядена “ и да се вършат обединения без присъединяване ѝ. При програмно държавно управление обаче, при което никой не носи отговорност, доста се краде. Ако бъде изработен един сакат кабинет, може да изкара 1 година и да не се стига до избори 2 в 1 на есен ", сподели още Минчев.

Имаме държавни управления на задкулисието. Тези, които ръководят, са безпомощни. Последният образец е кабинетът „ Орешарски “. Има прекомерно доста незнайни, с цел да се конструира уравнение на предвидимост след изборите. Социолозите показват ГЕРБ като първа политическа мощ, само че ще ѝ бъде мъчно да си откри постоянни сътрудници. Дори и това да се случи, още веднъж мъчно може да се планува ръководството. Не може да се изключи държавно управление без министър председател Бойко Борисов, само че не очаквайте тази тематика да се дискутира преди изборите, изключително от страна на ГЕРБ, уточни политологът пред БНР.

Подкрепата на Българска социалистическа партия ще е проблематична. Дори и да стане втора политическа мощ, само че съвсем никой няма да желае да е сътрудник от наличните партии, които е допустимо да влязат. Мая Манолова по-скоро да, само че не е невероятно и „ Демократична България “ да разгласи някаква формула за коалиция със социалистите. Гласовете обаче няма да им бъдат задоволителни. Нужна е по-голяма партия като тази на Слави Трифонов, в случай че успее да се осъществя, разяснява той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР