ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Николай Малинов пред ФАКТИ: С нашата партия русофилите ще бъдат в парламента. И не еднократно

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
След появилата се през вчерашния ден информация, че партията на Николай Малинов „ Възраждане на Отечеството “ ще се коалира за явяване в идните парламентарни избори с Политическа партия „ Атака “ на Волен Сидеров, по-рано през днешния ден от „ Възраждане на Отечеството “ опровергаха това изказване.

В своя позиция те написаха: „ Нe, „ Възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo “ нямa дa прaви кoaлиция c „ Aтaкa “! „ Възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo “ нямa дa прaви кoaлиция c никoгo. И нe прocтo зaщoтo имa тaкoвa нeйнo кoнгрecнo рeшeниe. Нe зaщoтo нe мoжe дa рaзпoзнae в други пaртии cвoи цeннocти! В прoгрaмитe нa рeдицa пaртии, включитeлнo и нa „ Aтaкa “, ca включeни пoзиции, кoитo ниe нaпълнo cпoдeлямe. Причинaтa зa кaтeгoричнoтo ни рeшeниe дa учacтвaмe caми нa тeзи избoри e cъвършeнo рaзличнa “.

За да приказваме за аргументите „ Възраждане на Отечеството “ да не се коалира и за формата, в който русофилската партия ще се яви на изборите на 4 април, от ФАКТИ се свързахме с нейния ръководител Николай Малинов.

„ Няма да се явяваме на изборите в коалиция. Ще се явяваме независимо – най-малкото, тъй като чисто официално имаме такова решение на Конгреса в деня, в който аз съм определен за ръководител на партията. Казвайки най-малкото, имам поради, че не това е повода. Аз съм надълбоко уверен, че ние би трябвало да имаме своето ясно и изрично, друго звучене в обществото. Има неща, които съответстват в стратегиите ни, само че нашите възгледи не съответстват напълно с възгледите на „ Атака “. Плюс това, „ Атака “ въпреки всичко е една партия, която взе участие в ръководството. Техните заместник-областни шефове, техните заместник-министри, техните участници във властта не са „ пипнати “, разяснява Малинов.

„ Не това обаче е акцентът “, сподели още той и добави: „ Акцентът е, че ние би трябвало да имаме своето ясно и изрично звучене и наличие с нашите разнообразни послания. С метода, по който ние приказваме за Европа и за НАТО и с нашето схващане за морал, имаме друго звучене и държание. Като споделям морал, имам поради, че ние не сме хората, които ще вървим по улицата да замеряме постройките с яйца, банани, риба и така нататък Ние считаме, че се държим като сериозна политическа мощ, която има намерение по различен метод да аргументира и да постанова своите възгледи в обществото “.

От публикуваната по-рано позиция излиза наяве, че „ Възраждане на Отечеството “ не желае да се коалира още тъй като „ всяка коалиция постанова взаимни отстъпки, от време на време тежки взаимни отстъпки “.

„ На този стадий по този начин разбираме нещата. От една страна, че в една коалиция постоянно се подразбира избран компромис, който би трябвало да се направи. Да тръгнеш с компромис още в самото начало, без даже да си се обрисувал като профил, като опция, без да е ясно кои хора те поддържат, какъв брой те поддържат, по какъв начин те подкрепят… Нека да приказваме за обединения на някакъв идващ стадий, а не на този “, сподели Николай Малинов.

Очакванията си за влизане в 45-тото Народно заседание, той разяснява по този начин: „ Полагаме старания да влезем в идващото Народно заседание с вярата, че 150-200 хиляди русофили ще ни поддържат. Толкова са нужни, с цел да прескочим бариерата от 4%. Но и да не влезем, „ Пътят продължава “ – по този начин се споделя моята последна книга. За нас властта не е самоцел и към нея не се стремим непременно. Важното е русофилските полезности да бъдат отстоявани и политически. И бъдете сигурни – с тази партия русофилите ще бъдат в Парламента, в случай че не в този, в идващия. И не еднократно, а за дълго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР