ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Великобритания - скоро една провалена държава?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Едните считат, че Англия върви към неуспех. А другите: че я чака ярко бъдеще. Истинска бездна е зейнала сред тях. Но и едните, и другите преувеличават. Коментар на ФАЦ.

Тези думи режат като с нож: в случай че не организира съществени промени, Англия е застрашена да се трансформира в " провалена страна ", написа някогашният министър председател Гордън Браун. Според него, жителите към този момент са изгубили доверие в метода, по който ги ръководи " лондонският хайлайф ".

Вярно, Браун е шотландец, а в Шотландия недоволството против " Лондон " е изключително огромно. И то освен поради Брекзита, срещу който гласоподаваха болшинството шотландци. Сега, откакто Обединеното кралство в действителност излезе от Европейски Съюз, шотландските националисти още веднъж крепко напомпват крилатите желания към самостоятелност. Тъкмо за това предупреждаваха противинците на Брекзита: че в следствие от него и от британския шовинизъм ще зародят колатерални вреди и Англия може да се разпадне.

Трябва да напомним обаче, че мнозина обясняваха и самия Брекзит таман с умората на хората от ръководещите елити и с недоверието им към политиката. Очевидно си имаме работа със структурни явления, които раздрусаха и Америка в епохата на Тръмп. А сплотеността на обществото не се реализира единствено с доброжелателни апели. Тази единодушие е мощно разтърсена и от пандемията и неприятния спешен мениджмънт на държавното управление в Лондон.

Истинска бездна е зейнала сред тези, които предсказват на страната ярко бъдеще, и другите, които я виждат на път към истински неуспех. Но може би и едните, и другите малко преувеличават.

Клаус-Дитер Франкенбергер, ФАЦ

" Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР