ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Борисов се моли третата вълна да е след изборите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В фамозната си тирада за " матряла " в края на ръководството си Тодор Живков отбелязва: " Много положителни условия има у нас за митинговата народна власт. Жалко, че не съм по-млад, да развея и аз байрака ". Прилежният му възпитаник, " десният " министър председател, който старателно ни " пази от комунистите " към този момент безчет години, съобщи в обичания си родопски район през уикенда: " Много е елементарно да се излезе на улицата и да се вика ".

Прилежен, а?! Бай Тошо би се умилил. Нали задачата на всеки преподавател е да бъде задминат от учениците си. Министър-председателят ни, който беше глътнал бастуна преди няколко месеца и търсеше писалката си, с цел да подаде оставка, не е слизал от джипа към този момент втори месец. След като броят на новозаразените спадна и лечебните заведения се поизпразниха, яхна звяра и не се спря. Това му положение евентуално би провокирало интерес у експертите по редки психиатрични отклонения - нещо като безумен боязън от вървене пешком. Истински боязън, изключително в София, където никой не го е виждал от дълго време да " приветства трудещите се ".

Виж в Блатска е друго. Искахте мост, те ви мост. С два парапета в профил, както е по дебелите книги. И народът ликува и благодари за моста, издигнат с неговите пари, само че обещан от Него. Визитата в Родопите бе обвързвана и с паметната нелепост, изтърсена от премиера - " Битката на изборите ще е ГЕРБ-ДПС ". Неговите това и чакат, нали поемат всичко безрезервно. " Ето, не сме с Движение за права и свободи, мамицата им на комунистите ". Трогателно, съвсем колкото съчувствието на премиера към клетия Навални. Борисов безусловно се унищожи от угриженост за ориста на задържания съветски политик.

Иначе пред него несъмнено просветна. Вместо оставката, която евентуално още се търкаля като чернова из фамозните му чекмеджета във вила " Секвоя ", Борисов форсира джипа към изборна победа. Причината за огромния плач против Радев и почтените му съвещания бе транспарантна - да не се отметне от комфортната за ГЕРБ дата. И той не се отметна доста. За ръководещите е от значително значение изборите да се проведат преди посочената като неизбежда трета вълна на епидемията. И да оберат пуснатите с страхопочитание гласове като спасители на нацията. След това Бойко ще му мисли. той постоянно вади нещо от ръкава.

Втората вълна едвам не го смъкна от власт, само че трета към този момент ще го пропъди жестоко, от която и да е постройка на Дондуков. Затова " Фигуранта ", както пренебрежително назовават президента придворните на Борисов, не трябваше да мърда доста внезапно от обявената дата 28 март. Че през май месец я камилата, я Корнелия...

От друга страна митингите против властта в столицата се спихнаха по обясними аргументи. Всеизвестно е, че малко след началото им недоволните към този момент бяха разграничени на лагери и показваха гнева си на разнообразни места в столицата. После стана това, на което властта се надяваше - учещите в чужбина си отпътуваха след ваканцията и полека-лека площадът опустя. Като прибавим и ковид и студа, нямаше по какъв начин митингът да стигне до сполучлив край, откакто не съумя незабавно. В рамките на няколко седмици след юмрука на Радев.

Днес е останал отец Дионисий, който пресреща с " Алелуя, бейбе " Каракачанов преди " Панорама ". Несериозно е, нали. Всеизвестно е, че историята се повтаря като фарс. Много от нас помнят бденията на отец Христофор Събев, останал в паметта на събудилите се без Живков българи като Фори Светулката.

Жалко, че го няма Кристо. Да опакова всичко разказано нагоре, заедно с плаващото бунище край Своге и да започваме нов преход към нищото. Това най-малко го можем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР