ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Разделението в американското общество помага на Китай и Русия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Икономически Америка остава доста мощна страна, само че в политически проект тя има слабостите на империя в крах. Според анализатора на The Times Матю Сайед, не трябва да се фокусираме върху релативно дребната група хора, които са проникнали в постройката на Капитолия, защото доста по-значими са резултатите от изследвания, извършени измежду американците, които демонстрират по какъв начин в доста елементи на страната придържането към тесни партийни ползи е изместило лоялността към републиката като такава.

В тази връзка създателят прави паралели с родината на своите предшественици - Индия, която съставлява 17% от международния Брутният вътрешен продукт през 1700 година, само че официално като единна страна, тя е разграничена на доста области, ръководещите на които са подготвени да слагат личните си тесни ползи пред тези на страната. В резултат релативно дребната войска на Англия съумява да завладее огромна и просперираща страна и да я трансформира в колония.

Изследване на YouGov сподели, че 45% от републиканските гласоподаватели поддържат щурма на Капитолия. Сайед обаче продължава, най-лошото е, че това към този момент е проникнало в кръговете на политическия хайлайф. Повече от половината от републиканците в Камарата на представителите гласоподаваха за отменяне на резултатите от президентските избори и това се случи по време на гласоподаване, което се организира след щурма на постройката на Конгреса на Съединени американски щати.

Всичко това, съгласно създателя на английското издание, е от изгода за Китай и Русия, които не могат да се сблъскат на бойното поле с вътрешноамериканските фракции, с цел да завладеят страната, както английският военачалник Робърт Клайв прави с Индия, само че те работят по еднообразно ефикасен метод: те разделят хората не с оръжия, а с ботове.

„ Си Дзинпин и Владимир Путин са задоволително хитри, с цел да знаят, че империите - от Рим и първите ислямски халифати до китайските династии и Монголите - постоянно се срутват от вътрешната страна. Те ни нервират, раздуват разликите ни с вярата, че Западът - освен Америка - ще отслабне още повече “, написа създателят на The Times.

По негово мнение за това е отговорен Доналд Тръмп, който, въпреки и да приказва на всеослушание за опасността, подбудена от Китайската комунистическа партия за Запада, в това време отслаби институциите, които са длъжни да се опълчват на тази опасност. Тръмп, написа Сайед, „ злоупотребява с президентските си пълномощия, подкопава диктатурата на закона и разделя западния съюз “. Той също по този начин прекара няколко месеца, с цел да убеди гласоподавателите си, че изборните резултати ще бъдат фалшифицирани, а по-късно, когато загуби, активизира базата си против личния си народ.

„ В Евангелието Христос сподели, че къща, разграничена от омраза, няма да устои. Ейбрахам Линкълн цитира тези редове в известната си тирада от 1858 година, когато и Америка се приближи до това да се разпадне на части. Инцидентите от последните няколко дни могат да се възприемат като сигнал за пробуждане. Всички фракции, както в границите на свободните общества, по този начин и сред тях, би трябвало да помнят това: в случай че не се придържаме дружно, ще бъдем унищожени един по един “, заключава създателят на публикацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР