ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Пресконференцията на Путин - пример за лидерство

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Обстоен разбор на годишната огромната конференция на Путин за 2020 година направи заместник-председателят на Политическа партия АБВ Любомира Ганчева. В него тя в детайли обръща внимание на всички съществени тематики, които бяха наранени от съветския държавен глава. За феновете на телевизия Евроком припомняме, че 774 публицисти бяха упълномощени за събитието, а президентът отговори на над 60 въпроса в границите на над 4 часа. Въпреки пандемията и рестриктивните мерки задгранични публицисти също бяха в съветската столица Москва.

" През миналия четвъртък (17 декември 2020 г.) Президентът на Руската федерация в продължение на 4 астрономически часа и половина отговори на над 60 въпроса на публицисти и жители по време на обичайна годишна конференция, която тази година се организира онлайн. За събитието бяха регистрирани 774 представители на средствата за информация от целия свят ", стартира разбора си Любомира Ганчева.

" Без искания за пълнота ще си разреша да разясня главните акценти, които ми направиха усещане. Съвсем предстоящо и разбираемо тематиката и въпросите, свързани с пандемията, доминираха ", написа още тя.

Без реакторска интервенция публикуваме коментара на зам.-председателя на АБВ "

" Пандемията, обществената рецесия и ролята на страната

Въпреки че бяха маркирани достиженията на Русия в битката с COVID-19, в това число създаване на първата сполучлива ваксина в света, основната тематика бе за обществените аспекти на рецесията с ковид. От погашение на медикаменти за лекуване на COVID-19 през обществени тематики като работата на обществената система, спекулативно повишени цени на продуктите, безработица и тласъци за развъждане на деца, без цензура в действително време Владимир Путин отговаряше на въпросите без предварителна стратегия или подготовка. Всеки проблем или сигнал за чиновнически произвол бе записан с уговорката, че ще бъде направена инспекция и ще бъде открито съответно решение, което ще се показа с противоположна връзка.

Путин показва своите знания за обстановката в районите, желанието да разбере всеки проблем, което оказва помощ на хората да имат чувството, че обстановката в тяхната страна е под надзор, доколкото това е допустимо при пандемия. Направи усещане разбирането на съветския държавен глава, че „ х ората, които са попаднали в сложна обстановка поради COVID-19, разчитат на помощта на управляващите, тъй като няма на какво да разчитат. ". Това изказване и критическата оценка на президента за свършената от екипа му работа, която на фона на безкрайните хвалби на Борисов и НОЩ демонстрира диаметралната разлика в мислене, ръководство на страната и на рецесията.

Интересен миг бе разграничението на съветския президент от бюрокрацията: „ В моя вътрешен кръг няма чиновници и, уповавам се, в никакъв случай няма да има. Всички те са сътрудници, само че аз не се сближавам с никого и няма да се сближавам. Съществува избрана държавна функционалност, която на процедура е невероятно да се извършва постоянно, като се приближи до някого на персонално равнище. Разбрах това от дълго време и по тази причина се пробвам да се държа на несъмнено разстояние с всички. "

Било е и по-зле, ще бъде по-добре

„ Казахте, че в никакъв случай не е било толкоз мъчно, колкото в този момент. Беше: през 2000 година 29% от популацията живееше под прага на бедността. Почти една трета от страната е под равнището на препитанието - всеки трети е живял с приходи под равнището на прехрана, под прага на бедността “, съобщи Путин в отговор на въпрос на публицист от „ Комсомолская истина “ във връзка обстоятелството, че животът в районите е по-труден от всеки път, тъй като така и така бедните хора обедняват, курсът на рублата се срутва, спада покупателната дарба, порастват цените и безработицата. Президентът на Русия напомни, че макар рецесията техният Брутният вътрешен продукт е понижен с 3,6%, което е по-малко в съпоставяне със Съединени американски щати и Европа и означи, че към този момент има данни за превръщане на тази отрицателна наклонност.

Имаме проект

Държавата е създала проект за премахване на казуса с бедността – планува се до 2030 година размерът на хората, чието равнище на приходи е под линията на бедността, да намалее до 6,5%. „ Това е действително, имам вяра, задачата е амбициозна, само че действителна “, акцентира президентът.

Говорейки за ограничения за поддръжка на популацията, той напомни увеличението на компенсациите за безработица и стратегия за подкрепяне на фамилии с деца, проектите за индексация на пенсиите с 6,3% (което да надвиши предстоящата 4%-на инфлация).

И въпреки всичко, макар всички сегашни компликации и терзания, Путин съобщи, че Русия не има намерение да се отклони от курса, стихотворец за по-нататъшно развиване. Пандемията не е съумяла и няма да анулира задачите на националното развиване.

Една от значимите наранени тематики бе поддръжката за бизнеса по време на пандемия. Безспорно с цел да се направи експертно съпоставяне със обстановката в България е нужна по-подробна информация. Очевиден факт е обаче, че за разлика с българската реалност на липса на тактика, безпорядък, смяна и финансиране, което се бави с месеци, в Руската федерация държавното управление като един организъм освен остана жив, само че и действа с действителни резултати:

съветската страна съобщи, че по време на пандемията не е оставила както предприятията, по този начин и хората. Общата поддръжка досега възлиза на 4,6 трилиона рубли или 4,5% от Брутният вътрешен продукт на страната. Подобни тези бяха изказани и от държавните управления на редица страни в Западна Европа. На този декор държавното управление на Борисов предлага ограничения на парче и изолира цели браншове и групи хора, като да вземем за пример самоосигуряващи се;

макар, че по време на конференцията бяха представени редица местни проблеми, по време на конференцията стана ясно, че обилни запаси са били освен заделени, само че и навреме изплатени на районните структури и държавните управления на обособените републики;

особено внимание е обърнато на най-засегнатите браншове: въздушен и железопътен превоз, самолетостроене, корабостроене, автомобилна промишленост, строителство, селско стопанство, търговия на дребно;

отсрочени са заплащанията на всички налози като се изключи ДДС;

издават се безплатни средства, понижени са обществените вноски, отсрочени са заплащанията на вноски за наем на държавна собственост;

Международно партньорство или интернационално опълчване?

Пресконференцията обичайно притегли вниманието и в чужбина. Водещи непознати медии чакаха отговори на най-належащите въпроси.

Основната цел на външната политика на Русия е да обезпечи условия за достойното развиване на Руската федерация. Искаме да заемем полагащото ни се място на интернационалната сцена като равни измежду равни, акцентира Президентът.

За да опише геополитическото позициониране на Русия, Путин още веднъж прибегна до помощта на обичания си алегоричен персонаж - мечка: „ Аз самият от време на време си мисля: може би нашата мечка би трябвало да седи умерено, а не да гони прасенца и свине през тайгата, а да яде плодове и мед. Може би ще го оставят на мира? “ За следващ път той повтори своята теза за икономическото, а не политическото опрощение на „ въртенето на Изток “ и обърна внимание и на нови съдружници: „ Бях удовлетворен от Турция, която неотдавна получи газ от „ Южен поток “, „ Турция и аз имам доста, желая да подчертая това, съвпадащи районни ползи. Нещо повече, без дейното присъединяване на Турция в решаването на редица районни проблеми, тези въпроси не могат да бъдат решени. " Той даже очерта забавна вероятност за бъдещия разговор сред Москва и Анкара: „ Мисля, че Германия и Франция да вземем за пример показват доста добър образец за съдействие и създаване на връзки в модерни условия. “

Във всеки собствен коментар по геополитическа тематика Путин от една страна непрекъснато наблягаше, че е подготвен да си сътрудничи с други международни водачи, като даже ги предложения на кръгла маса. В същото време той намерено ги укори за непрекъснатата им интервенция във вътрешните работи на други страни - в това число Русия. Следва да се означи, че от самото начало съветският президент наричаше международните водачи сътрудници “ и „ експерти на високо равнище “, като даже в най-критичните си мнения ги оприличи на „ съперници “, само че не позволи по-крайна стилистика като да вземем за пример „ врагове “, или обидни избрания, каквито за жалост се следят в неговото разискване от европейски и международни държавни глави.

Със благосклонен звук Путин маркира „ пациента на Берлинската клиника “, чието хипотетични отравяне бе оприличено на стадий от осведомителна война за повреждане на руско-американските връзки.

Нагледно за водачество

Защо правя оценка конференцията като триумф и образец за водачество:

Путин сподели на своя народ, че е до тях и в най-тежките моменти;

Такъв формат на директна връзка без прелиминарен сюжет и цензура е знак за директна народна власт, която не би навредила да бъде взета от водачите на други „ велики сили “;

Словото на съветския президент звучеше умерено, безапелационно и най-много успокоително и будещо доверие. От това имаше потребност както съветския народ, по този начин и пазарите. И рублата, която бе замръзнала сутринта в очакване на конференцията, директно след нейния край се увеличи с 8 пункта;

Създаде се чувство за ръководство на рецесията и действителен проект за действие;

Цитирани бяха съответни резултати;

Поети бяха смели задължения – като да вземем за пример увеличение на месечното заплащане за развъждане на дете 4 пъти ( 1,5 хиляди на съвсем 7 хиляди рубли);
В същото време Путин не стартира да успокоява хората с съзнателно неизпълними обещания, когато беше запитан за индексирането на пенсиите на работещите пенсионери, той не се блъсна в популизъм и изясни, че би трябвало да се ревизира събираемостта на приходите в бюджета: " Държавата не търси лесни способи, като включване на печатната машина с цялостен потенциал, което е изпълнено с галопираща инфлация ".
Голямата конференция на президента Путин се състоя за поредна година. Инициативата стартира още през 2001 година и не е прекъсвана, с изключение на в интервала, когато той е министър-председател на Руската Федерация.

Анализ на Любомира Ганчева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР