ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Америка е във война с вируса, а какво прави Тръмп?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В тази рецесия Америка трябваше да има президент, който работи денонощно, с цел да овладее пандемията от COVID-19. А вместо това отпред на страната (все още) стои един нарцистичен човек, удавен в личното си самосъжаление.

Пандемията от ковид вилнее из Съединени американски щати. Броят на новозаразените и на тези, които са умряли от или по отношение на вируса е рекордно висок – надминава числата от най-тежките дни и седмици от началото на рецесията до момента. Ръководителят на Здравната работа CDC предсказва най-тежките времена в досегашната история на опазването на здравето в Съединени американски щати – какво тъмно предвещание единствено!

Къде е Тръмп?

А президентът? С какво се занимава актуалният президент? Той не стопира да плете козни и да доукрасява легендата си, че бил жертва на ужасяваща изборна машинация. Доказателства – нула, единствено изказвания, чиято необоснованост лъсва незабавно, щом бъдат предявени пред съда. Поради което и биват отхвърляни.

В тази рецесия Америка трябваше да има президент, който работи денонощно, с цел да овладее пандемията от COVID-19. А вместо това отпред на страната (все още) стои един нарцистичен човек, удавен в личното си самосъжаление. Човек, който вреди на демократичните институции с неспирните си дрънкания за измами; и който обругава републиканските изборни чиновници като „ предатели “, щом го опровергаят.

Тежко завещание

Потискащо е, че вайканията на Тръмп падат върху прекомерно плодородна почва. Много от неговите симпатизанти не престават да считат ковид за небивалица, или в най-хубавия случай за лека простуда, поради която не си коства и най-малкото неспокойствие.

Но белким можеш да останеш безсърдечен, откакто 274 000 души към този момент са умряли, а 100 000 пациенти се намират по лечебни заведения? А когато Джо Байдън поеме президентския пост през януари, цифрите като нищо могат да се окажат и още по-ужасяващи.

Клаус-Дитер Франкенбергер, ФАЦ

" Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР