ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Борисов и Кунчев лъжат, властта наглее, няма бонуси, а хората умират

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
За протичащото се в здравната система в България е извънредно неотложно да бъде провокиран интернационален отзив и да бъде привлечено вниманието на европейските и интернационалните институции и медии, здравни и правозащитни организации. Журналисти, общественици и опозиционните партии - в/извън Народното събрание - да пишат, да уведомят, да посочат данните и обстоятелствата - по какъв начин ръководещите от ГЕРБ и Оперативна програма се спряват, или по-точно не се оправя с пандемията от COVID-19 в България.

Хората умират - едни от лекуването, други от липса на такова. Хаосът в страната е голям.

Няма бонуси за медиците на първа линия. Няма задоволително О2. Няма защитни средства. Липсва и човечност. Няма здравословна политика. Здравеопазването бе превърнато в пазарене и търговия, които в този момент излизат солено на всички ни - и на лекари и медсестри, санитари, и на пациентите.

Хората умират. Дали умират повече от лекуване или липса на такова - на кой му пука?! Хората умират от неадекватността на властта, от 11-те години на ГЕРБ и Бойко Борисов в изпълнителната власт, от кражбите, от източването на НЗОК, от корупцията, от неналичието на съществена промяна в опазването на здравето, с която да се доближим до европейското.

Даниела Дариткова от ГЕРБ, за злощастие и педиатър, снове през днешния ден от Българска национална телевизия: " Сега не му е времето да сочим с пръст и да търсим виновници ". А какво да вършим, госпожа?! Да ви помажем със златни кюлчета и пачки с по 500 евро от чекмеджето на Борисов за това, че сте елементарни, крадливи, алчни и некадърни ли? А кой е отговорен, че новата болница за Коронавирус в Пловдив, която министър председателят ти Борисов с кмета на града популяризираха във видео клип от стълбите на частна болница (в която бе настанен Здравко Димитров), не може да действа? КОЙ?

За сведение, " пловдивската МБАЛ " Св. Мина ", избрана като коронавирус болница, не може да действа по новото си предопределение, защото не е оборудвана със съответната инсталация и техника. Екипът на " Св. Мина " е изискал от държавното управление да обезпечи нужните средства за съоръжение, само че отговор няма. И пари няма. Иначе, премиерът-Шут и министрите му разправят, че всичко е наред. Наред е, несъмнено. Има пари за несъществуващи самолети, за кораби втора ръка, за нови коли на администрацията за 700 хиляди лева Има пари и за
бонуси на служителите. Ще им усилят и заплатите с 30%. Някои ще получат и 13-та заплата. И по този начин нататък.. ", комемнтира журналистът Любо Кольовски.

Кунчев, за какво лъжеш?

Главният здравен държавен контрольор Ангел Кунчев си разреши обществено да излъже, че в " Пирогов " се търсят 80 санитари, заплатата е 3000 лв., само че няма искащи. Фактите, обаче, приказват друго. Адвокат Грета Ганева, която се лекува в " Пирогов " сега, разяснява: " Голяма забава пада в " Пирогов " след вчерашното " инфо ", че се търсели санитари против 3000 лева заплата. Те нямат 700 и ония спомагателните не са ги видели... кви 3000, бе Кунчев?! ".

Журналистката Зоя Деанова също изобличава лъжата и желае оставка: " Доц. доктор Кунчев, основен републикански здравен контрольор, член на националния епидемиологичен щаб, да подаде неотложно
ОСТАВКА! При направена информация в уеб страницата на " Пирогов " се оказва, че има единствено три вакантни места за санитари, а не 80. Възнаграждение не е посочено, само че оповестените от доцента 3000 лв. са нереални и погрешни. Д-р Кунчев или върви пийнал по малките екрани, или безочно лъже. И двете аргументи сами по себе си са задоволителни за ОСТАВКА!

Отказвам да извършвам решения и инструкции на щаб, в който работят пияници и лъжци. По римското право, което е годно до през днешния ден, който лъже за едно, лъже за всичко. Хора, тази изцепка на доцент Кунчев не е почтен мотив да остроумничим във Фейса. Това е незаконно отношение към здравето и живота на жителите. ".

Борисов също лъже!

Няма ги ония спомагателни 1000 лв. за медицате на първа линия в битката с COVID-19, коиго даде обещание. Медицинска сестра от общинската МБАЛ-Поморие разгласява нейния, както и на своя колежка месечен фиш за заплащане на труда. В допълнение към тях написа: " Дойде време за заветните заплати. В Ковид-отделението и в операционната ситуацията е следното. Това не ни демотивира...обижда ни...и ни огорчи ".

Къде отиват парите на данъкоплатците, които властта раздава. И на кого ги разпределя?!

Живеем в неистина, в измамлив свят сред джипката, болничното заведение, живота и гибелта. Борисов и ръководството му ги сътвори. Време е да се върнем в действителността и да го изхвърлим от властта.

България и българите заслужават повече!
 Борисов и Кунчев лъжат, властта наглее, няма <a href=бонуси, а хората умират " title= " Борисов и Кунчев лъжат, властта наглее, няма
бонуси, а хората умират | ФАКТИ.БГ " src= " https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/25e/borisov-i-kunchev-lajat-vlastta-naglee-nama-bonusi-a-horata-umirat-2.jpg " width= " 100% " />


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР