ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Извинете, какво беше това БНР?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Юлиана Методиева във " Facebook "

Извинете, какво беше това " БНР "? - Гласът на неправителствените организации на Сорос и на Държавния Департамент ли? “

Така разяснява един цялостен дилетант новината за оставката на генералния шеф Антон Балтаков. По-як комплимент за публичния темперамент на радиото не се е правил. Друг е въпросът дали зад този коментар не стои партиен трол или нещо друго подмолно и подло.

Наистина, за кого е БНР? Премиерът Борисов не е стъпвал там от 10 години, както хора от обкръжението му с горделивост означават нееднократно. Щом гласът на министър-председателя не се чува в народен ефир, за какво по дяволите въобще да се слуша радио? Да не би единствено Христо Иванов или различен извънпарламентарен глас да са задоволителни, с цел да бъде предпазена новинарската чест и достолепие на БНР!

Арман Бабикян бил споделил, че работата е елементарна - властта желала да резервира хората на Пеевски в БНР. Бабикян е като краставицата на Мирча Кришан. Цял свят го знае.

Преди година когато дръпнаха шалтера на националното радио, цялата демократична гилдия се развълнувахме. Правихме живи вериги, дълги от радиото до телевизионната кула. Немалко изявленията по този мотив даде и Силвия Великова, жертвана по тъмни аргументи от тогавашния генерален(някой спомня ли си кой беше?)Да свалиш Силвия от микрофон, беше чиста проба слабоумие и мениджърско слагачество.

Отделен е въпросът на кого се слагаха слагачите. Комисиите по случая със спряното радио и отстранената Великова затънаха в чоплене на семки. Както нормално се случва с комисиите.
Питам се, какво е направил със законопроекта за радиото и малкия екран министър Боил Банов, от време на време приветлив, от време на време – твърдо не.

Отпаднал неразбираемо за какво от бъдещия Закон за радиото и телевизията текстовете по какъв начин ще се ръководят Българска национална телевизия и БНР и какъв ще е мандатът на управителните им препоръки. Което ще рече, и отсега нататък шефовете на БНР и Българска национална телевизия ще би трябвало да работят със заварени Управителни препоръки.

Ако някой не схваща, ще поясня. Все едно да спечелите конкурс за началник на значима компания, а притежателят да ви подреди да работите с момчетата и девойките, които на практика и логистично са довели компанията до банкрут. Тъпо, нали!

Всъщност, става дума и за пари. Балтаков мечтаел публичната медия/неговата, само че и тази на Кошлуков/ да се финансира съгласно задачата си. А не както в този момент - нормативът за един час стратегия в БНР да се прави оценка 443 лева а в Българска национална телевизия да коства 1844 лева! Някъде писаха, че Банов направил други оферти, които в този момент качил на уеб страницата на министерството си за разискване.

Какво разискване, се пита! Балтаков му желае оставката, самичък подал оставка, неразбория!Остава Отровното трио да ги вкара в аджендата си и да го запопържат както си знаят! А и митингът единствено това чака!
Остава неприятното чувство, че ръководещите считат БНР за второстепенна медия. Ако е по този начин, неприятно, господа!

Да мислиш за маловажни радионовините и дискусионните излъчвания, които в действителност уголемяват демократичната ни осведоменост, е демонстрация на историческо късогледство. Да си показват единствено къде гласоподавателите ще чуят първо изборните резултати!

Или – недай боже, вести за земетресение покрай къщата ви, за атомна повреда в съседите и у нас, или че Ковид-19 е блъснал галактически равнища на разпространяване!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР