ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

На 20.10.20 г. България загуби битката срещу COVID-19

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 20.10.2020 година България загуби борбата против COVID-19. Държавата към този момент е пробито решето, през което ще ни залее цунамито на пандемията.

Денят стартира с прекосяването на психическата преграда от над 1000 инфектирани с COVID-19 дневно в България. Ден по-късно тяхната численост скочи до рекордните 1336 души.

Правителството обаче реши от четвъртък да вкара наложително носене на маски навън.
Това е безумно решение, тъй като няма рестрикции за кафенета, заведения за хранене или нощни клубове.
Логика няма. Който търси логиката, би трябвало да я търси надалеч от медицината. Тя не е здравна. Медицинска логичност в това аз да се разхождам на открито – било 20, било 15, било 8 градуса, било и 25 градуса с маска, да си разхождам кучето в " Южния парк " и да нося маска в случай, че към мен няма никой или сме двама души на някакво разстояние към метър, а както казвате вие да сме в един ресторант 50 или индивида, през маса подредени, на затворено, и няма по какъв начин там да ни накарат да носим маски, тъй като ние сме седнали да вечеряме, то е неуместно.

Логиката не съществува.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ доктор Трифон Вълков, който работи на първа линия в Инфекциозната болница в София.
Идеята да се затегнат тези ограничения е опитът на здравната система да ограничи заболеваемостта за да защищити здравните заведения, само че не е това методът по който ще стане.

Президентът Румен Радев също разрушава дисциплината,

а е боен авиатор.
Държавният глава е бил контактен през предишния петък със инфектирания с ковид шеф на Военновъздушни сили ген. Димитър Петров.
Това е станало на честването на празника на българската военна авиация.

От репортажите по малките екрани, фотосите по вестниците и изявленията в обществените медии се вижда, че държавният ни глава е в непосредствен контакт със инфектиран. Нормалната процедура е президентството да инициира доброволното карантиране на президента. Осъщественото пътешестване до Прибалтика ще провали плануваното за следващата година българското ротационно председателство на самодейността " Три морета ".
Само ще напомня, че Естония като хазаин първа заяви за смяната в програмата на Румен Радев с уточнението, че той е бил в контакт с ковид.

Служителите на президентството би трябвало да схванат най-сетне, че светът е световно село.

Пандемията от ковид е съществено тестване

и единствено виновното държание се толерира.
Припомняме, че преди дни ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен напусна последното съвещание на Европейския съвет поради случай на ковид.
Тя написа в " Туитър ", че неин помощник е дал позитивна проба.
При завръщането си от Естония обаче Радев не пропусна да нападне вътрешните си врагове за прибързано прекратената аудиенция.

Разбирам президента. Той към този момент интензивно взе участие във вътрешната политика за да провокира предварителни избори.

Смятам обаче, че в случай че Румен Радев беше решил самичък непринудено да излезе в карантина и да изпрати собствен представител, който физически да одобри щафетата на председателството, щеше да завоюва доста.

Той щеше да се покаже като виновен политик, който ясно осъзнава провокациите на пандемията, само че може да употребява технологиите на XXI век, с цел да води деен политически разговор.

Дори и да се беше самоизолирал, това нямаше да е спънка Румен Радев да насочи своето обръщение на форума.

Така държавният ни глава щеше да покаже еластичност и отговорност на фона на умрялата политика на държавното управление против COVID-19. Румен Радев няма компликации да се показва свободно на британски език за разлика от основни политици и министри от ръководещата коалиция. И през 2021 година светът ще бъде в плен на COVID-19. Да го кажем ясно - всяка страна от самодейността " Три морета " ще избра да участва виртуално в деянията на българското председателство.

За страдание в България има блестящи лекари, само че аналогови политици.

Гранде финале на пандемията настава в България. Политиците абдикираха, сковани от боязън от наближаващите избори.

Седми месец лекари, медицински сестри, фелдшери, лаборанти работят на ръба на силите си.
В същото време политиците са се вгледали в парламентарните избори следващата година и никой не смее да предприеме радикални ограничения.

Армагедон ще настъпи, в случай че лекарите рухнат от изтощеност.

Ако това стане през януари следващата година или няколко месеца по-късно, когато ще са парламентарните избори....
В началото на предишния ХХ в. българските политици проиграват с лека ръка героизма и кръвта на българските воини по бойните полета...

В началото на XXI век да му мислят българските лекари, фелдшери и медицински сестри....
Те са почтени и стойностни хора.

Заради тях носете маска и се пазете от глупави политици....

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР