ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Работното място на един премиер не е на строежите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на маркетинговия специалист Любомир Аламанов във " Facebook "

Работното място на един министър председател не е на градежите.

И в случай че някой твърди, че работното място на един министър председател е там, то или е доста малоумен и няма функционално схващане какво би трябвало да прави един министър председател в естествена демократична парламентарна република, или целеустремено лъже и манипулира.

Работното място на премиера е:

1. В Министерски съвет, с цел да обрисува стратегическото развиване на страната.

2. В Министерски съвет, с цел да възнамерява стъпки по „ идващата невиждана икономическа рецесия “.

3. В Министерски съвет, да координира работата на администрацията, с цел да проумее по какъв начин да направи административна промяна и да понижи броя на ненужни служители.

4. В Министерството на здравеопазването, с цел да започва най-сетне здравната промяна.

5. В Министерството на здравеопазването, с цел да възнамерява анти-кризисни дейности, в случай че ковид-кризата се утежни.

6. В Министерството на здравеопазването, с цел да възнамерява промяна на Бърза помощ.

7. В Министерство на финансите, с цел да дискутира понижаване на данъчната тежест най-малко в спешни времена. Като да вземем за пример Данък Уикенд, който е феноменално неправдив в условия на продължаваща процедура на хоум-офис.

8. В Министерство на финансите, с цел да разисква какви са равнищата на непознатите вложения и за какво огромните планове от ден на ден ни заобикалят.

9. В Министерство на правораздаването, с цел да възнамерява същинска промяна на правосъдната система.

10. В Министерство на правораздаването, с цел да възнамерява по какъв начин да накара прокуратурата да си прави работата.

11. В Министерство на правораздаването, с цел да обмислят по какъв начин да накарат Главния прокурор да образува каузи против политици, а не против детска градина или количка сладолед.

12. В Министерството на районното развиване и благоустройството, с цел да разбере по какъв начин се дават 1 милиард без социална поръчка.

13. В Министерството на районното развиване и благоустройството, с цел да разбере за какво ремонтът на един негоден сектор на автомагистралата се е бавил с години, с цел да изтече гаранцията и по-късно от държавния бюджет да се заплаща ремонта.

14. В Министерство на вътрешните работи, с цел да разбере по кое време най-сетне ще се разгласяват записите на битите хора под колоните на Министерски съвет.

15. В Министерство на вътрешните работи, с цел да види за какво към момента служителите на реда работят в плътски условия по Районните ръководства.

16. В Министерството на труда и обществените грижи, с цел да възнамеряват промяна, тъй че да не се постанова да национализират втория дирек на пенсионната система.

17. В Министерството на труда и обществените грижи, с цел да ги успокои, че промени ще бъдат направени, каквото и да бълнуват крайнодесни псевдопатриоти.

18. В Американската Търговска Камара, с цел да се извини, че тъпи, алчни и подкупни служители пъдят вложителите.

19. В другите търговски камари, с цел да успокои бизнеса, че няма да го национализира или остави на алчни ченгета да го лишават.

20. В Европейския парламент, когато е поканен на чувания, с цел да разбере за какво чужденците към този момент заобикалят България като погнусени.

21. В естествените медии, с цел да дава отговор на същински въпроси от същински публицисти.

И на още доста, доста други сходни места.

Но не и на градежите. Работното място на премиера не е на градежите. Освен в случай че не е кофражист, строителен надзор или най-малко водач на бетоновоз.

Няма по-гнусна панорама от тиранин, който размахва кирка и се прави на „ човек от народа “. А по-късно се прибира при чекмеджетата си и се радва по какъв начин е залъгал възрастните хора.

Работното място на премиера не е на градежите. Плащаме му заплата, с цел да мисли. А не заобиколен от почитатели да разпределя стотици милиони, като че ли ги вади от джоба си.

Работното място на премиера не е на градежите. Не е по длъжностна характерност. И в случай че не схваща това, работодателят му може да го смени когато и да е.

Можете, хора, сменете го. На страната ѝ би трябвало обикновено ръководство, а не кофражист, раздаващ нашите пари, не шофьорче, бягащо от отговорност.

Когато и да подаде оставка, все е късно.

Хубав ден!

Любомир Аламанов, маркетингов специалист
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР