ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Лош сарай, хубави F-16 или защо Христо Иванов не атакува US посолството

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Трепетно неспокойствие е обхванало демократичната общественост. Мало и огромно брои дните досега, в който Христо Иванов ще поведе протестиращи българи пред американското посолство. Нали той доста желае да събори Борисов и нападна всички знаци на паралелната страна – Доган, „ Балкански поток” и така нататък? Сега има прелестен мотив да се спусне с парашут в американското посолство, забивайки българското знаме на зелената му ливада. Всеизвестно е - държавното управление готви покупка на осем нови бойни самолета, откакто по-рано напазарува други. И децата знаят, че Борисов купува по този метод още власт от един от международните господари. Айде, всички чакат Иванов да хукне на митинг пред посолството, или най-малко да осведоми дипломатите му за вредата от Борисов! Нали по същия мотив той бе пред портите на Европейския парламент?

Посолството е много по-близо – да почука, влезе, да подири сметка за какво американците договярят договорка с Борисов или най-малко да им рязясни какъв сатрап е! От кого, в случай че не от тези най-големи другари на гражданското общество би трябвало да потърси рамо? Иванов, естествено, няма да отиде. Няма и целият митинг, въпреки доста добре да знае защо става дума. Виж, при руснаците може. Активисти на „ Боец” трескаво наобикалят тия дни „ Балкански поток”, доста се тревожат от корупция при него. А самолетите, господа борци против статуквото, ами тях?! Вицепремиерът Каракачанов изясни на висок глас, че новите F-16 няма да се заплащат едновременно, а на шпации.

Знае се - в случай че с руснаците бе осъществена такава договорка, натоварваща последващи държавни управления и генерации, воят щеше да бъде не до небето, ами да настигне с галактическа скорост оная кола, която Мъск хвърли в пространството.

Сега обаче има освен тишина, само че и оскърбление - протестираш против изверг, а твоят максимален другар и герой за народна власт в същия миг се договаря за милиарди с него. Посланик Херо Мустафа персонално съпровожда представителите на компанията „ Локхийд Мартин” при срещите им у нас. Нима протестиращите не виждат двойния стандарт на американската страна?

Но те се вършат на ударени и за друго. Величествената заплеснатост още веднъж е на Иванов, този най-виден герой за промяна в правораздаването. Къде постоя няколко седмици Иван Гешев преди да бъде определен за основен прокурор, съпроводен от остарелия? Къде се потопиха дружно с Цацаров, обсъждайки съдействие, продан на информация и други „ чувствителни” тематики.

В Русия? Таджикистан? В оня бутик в Барселона? Не, в Съединени американски щати бяха. Вашингтон ръкоположи Гешев.

Това са същите Съединени американски щати, за които цялата помощ за промяна на българското правораздаване се изчерпа със наказания против оня човечец, който пусна Николай Малинов. И никой не знаеше името на съдията по-рано, нито го запомни.

А представяте ли си Цацаров и Гешев да се бяха потопили за седмици в Русия? Какъв ли плач щеше да е?

Всичко това демонстрира най-много непоследователност – огромна на огромните играчи, огромна и на пионките им. Показва още палачьовщина – единствено на пионките. Но работата не е толкоз плитка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР