ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Караянчева да ни е за урок. Цензурираното ѝ определение е НБП

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Би било добре, в случай че личността и произлизащото от нея държание на Цвета Караянчева бъдат урок, който ще бъде теоретичен от всички нас гласоподавателите. Редно е оттук насетне да внимаваме повече с тези така наречен ''Хора от народа''. В противоположен случай ни чака това:



Природно натурален е устремът на Караянчева да потвърди думите на вожда ѝ за самата нея. ''ПКП'' и всичко останало в записите беше доказано от думите на премиера: ''Записали са ме с противозаконни средства, изловиха ме, само че за това, което съм приказвал си взех бележка''. Но възпитаните хора няма по какъв начин да се показваме като министър-председателя ни. А и надалеч по-подходящо ще е да охарактеризираме председателката на 44-ото Народно заседание като нискоинтелигентна боляровска пролетарка (НБП). Държи се и се изрича точно като такава.

Г-жа НБП, или не схваща защо става на въпрос, или се е взела прекомерно насериозно. С оглед на изрече ѝ, евентуално по доста и от двете. Магистралите и метрото не са на Борисов. Те са на всички български жители, в това число и на него, и на Караянчева, тъй като са издигнати с нашите пари, които за срамота и изненада сме избрали такива като Борисов да разпределят. Понеже при срещите с комфортни медии няма кой да възрази на смехотворните и нагли брътвежи за триумфите на ГЕРБ, в реда на нещата е да се каже ясно, че сме в XXI в. и градежът на метро и автомагистрали не е някакво постижение, а нещо наложително, нещо, което е като питателните артикули от първа нужда, нещо, за което българските жители заплащат налози, нещо, за което Европейския съюз ви дава пари.

Караянчева и сходните ѝ, в случай че не са разбрали, са в държавната администрация, с цел да работят за нашето общо богатство, а не с цел да ни се карат и да ни споделят какво да вършим и какво да не вършим.

След такова изявление като Караянчевото, в естествена страна, нали знаете какво следва?

Съвсем обособен въпрос е, че тя е позор за парламентаризма, тъй като в България точно персонално тя и ГЕРБ го трансфораха в посмешище. Според Конституцията ни ние сме република с парламентарно ръководство, само че на процедура, заради всеобщото институционално положение на зависимост към Борисовата воля, сме премиерска република. Цвета Караянчева безусловно се е отказала от ролята си на най-овластен човек в страната, в резултат на което надзор и разделяне сред законодателната и изпълнителната власт няма. Но по отношение на това виновност има и Корнелия Нинова, която при започване на мандата на 44-ото Народно заседание избяга от отговорност, отказвайки да стане ръководител на Народното събрание. А в актуалните български условия точно това е положителното решение - опозицията да ръководи в Народното събрание.

Отново напълно обособен въпрос е, че по специалност Цвета Караянчева е машинен инженер, т.е. тя е с никакви пълномощия за извънредно влиятелния и значим пост, какъвто е този на ръководителя на Народното събрание. Чуждестранният език, който приказва, е съветски (б.р. Поне по този начин написа в Уикипедия). Посредством него ли си комуникира със западните ни сътрудници? Едва ли. Но това удостоверява пролетарската ѝ същина, която е напряко огледална на тази, която има и министър председателят.

Падението е цялостно и евентуално костите на Стефан Стамболов и Захарий Стоянов се обръщат в гроба.

Но дано не приключваме минорно, а да се посмеем:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР