ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Береану: Борисов се страхува от разследване и затвор

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Борисов стартира да губи надзор с тези нелепости, които приказва. Всичко ще измисли и от ден на ден неща ще си измисля, тъй като казусът му е явен. Реално сегашните митинги и въобще обстановката стартира да става сериозна за него. Действията му към този момент ясно демонстрират, че той се опасява действително да не бъде разследван, да не бъдат доказвани негови закононарушения и да влезе в пандиза. Обясненията на Борисов подсказват, че всички тези записи, фотоси и целия този материал, който излезе, са същински. Теориите му към този момент са в областта на парадокса.

Това сподели пред Фрог Нюз журналистът и анализатор Владимир Береану , който разяснява последните изказвания на премие Бойко Борисов, че президентът Радев го е " сготвил " с " една прелестна госпожа ". Ето целия му разбор на думите на министър-председателя.

Колкото и да е необичайно, всички тези изявления от ден на ден усилват съмненията по отношение на Борисов и стартират да потвърждават, че самите записи и фотоси са достоверни. Т.е. че са достоверни и демонстрират действителната реалност. И тук към този момент стигаме до фантазията на Борисов, който има този метод на мислене – за интриги. Като проверим предишното му, за което е изцяло известно, че е бил обвързван с най-различни противозаконни групи, с хора, които се занимават с противозаконна активност. Той самият има минало, което да го приготви за сходни интриги. Второ той управлява тайните ни служби, управлява тези институции, които се занимават с такива неща. Очевидно той е квалифициран да изготви някаква конспирация.

Забелязва се, когато той приказва за записите с него, приказва за записа с президента. Този запис с президента е явно квалифициран, подслушвали са го. Кой може да го провежда това – естествено премиера и естествено с основния ни прокурор. Очевидно е, че има много съществено подслушване на президента и най-после са разкрили един запис, в който да се каже, че има нещо подозрително. Първо, че нищо не е потвърдено и второ, извинявай само че, великото закононарушение на Радев е, че когато е бил началник на военно въздушните си сили, е уредил обичаната си на някаква работа. Това да го кажеш в България, където уреждането на работа е знаем какво. Това е смешно. Освен това, от записа на Радев не излиза това, което твърди Борисов.

Записите с Борисов потвърждават едни доста съществени неща. Очевидно той ненапълно признава, че става дума за жена, която е била близка до него. Тезата му, че Радев щом е влезнал президентството незабавно е почнал да приготвя някаква страшна акция против Борисов – първо е намерил жена, която да се хареса на премиера, значи му познава вкусовете; второ е уредил да му бъде близка и тази жена се е занимавала да снима и така нататък и тъй наречените Всъщност доста по естествена е тезата, че близка до Борисов жена, която е била афектирана от самия Борисов, т.е. отхвърлена и заради тази причина е направила всички тези фотоси и записи.

Вече в действителност има за какво да се проверява всичко това. Има жена, която може да каже защо става въпрос. Би могло да се проверява от прокуратура, каква е, какво е било, разпитана ли е тя.

Другия мотив на Борисов е че тези пари и кюлчета злато не са били там. Кой държи в нощното си шкафче сходни неща? Доказателство е, че всички новозабогатели хора, които са забогатели нелегално доста обичат две неща – у дома да имат резултат от активността си – пачки пари. Да си напомним за Ел Чапо, който довеждаше нещата до парадокс, имаше цяла стая цялостна с пачки с пари, държеше ги в жилището си. Другото наложително нещо е оръжие. Трябва да има оръжие. Тези хора обичат тъкмо тези две неща. Така че всичките пояснения на Борисов потвърждават, че записите и фотосите са същински. Но най-важното – към този момент е ясно, че в случай че прокуратурата действаше обикновено, в случай че правоохранителните ни органи, полицията, действаха обикновено, от дълго време щеше да има такова следствие, тази жена да е разпитана, да има резултати, да се потвърди дали са правилни или не тези неща. Това е значимото, което би трябвало да се направи, само че то не се прави, а се хвърлят някакви обвинявания към президента, които звучат смешно.

Ако разгледаме, ей по този начин като елементарни хора, кой е податлив от двамата на сходни конспирации, естествено, че по-склонен е нашия министър председател, който е бил привързан с противозаконни структури, познава ги, работил е в Министерство на вътрешните работи и познава всички тези похвати. От другата страна е един добър водач, бил е началник на Военно въздушните сили, военачалник, на който всички тези измами и операции са много непознати. Много по-невероятно и отвън неговия нрав е да се занимава, още повече да провежда сходни секрети акции, да намира обичана за Борисов, която да я внедри, която да снима всичко това.

Изобщо самият въпрос на Борисов: „ Кой държи пари по този метод? “ – ами той държи парите си по този начин. Нормално е, когато те охранява НСО, да си сигурен, че всичко което имаш никой няма да го пипне, без значение дали го държиш в каса или не. Той явно просто обича да си има до леглото пари, злато. Естествено с тези неща може да впечатли някоя дама, която несъмнено, че ще се впечатли, когато нейния сътрудник има толкоз доста средства. На някои дами това им харесва. Нещата са доста по естествени от едната страна и звучат неуместно от другата страна, президентът да провежда сходни схеми.

Борисов към този момент осезаемо се опасява от следствие на неговата активност сега, в който загуби властта. Това към този момент е допустимо. Нещо, което в предишното му се струваше невероятно. Досега никой не се беше концентрирал върху противозаконните дейности, които той персонално хипотетично е правил. Неговият мотив преди беше: „ Ако стане нещо, аз незабавно депозирам оставка и давам отговор за дейностите си. “ Във всички предходни случаи той с лекост можеше да реши, че като напусне поста ще се върне след избори. Протестите бяха други, бяха стопански или за цените на тока. Преди и социолозите подсказваха връщането му, всички го предсказваха, тъй като той беше в доста добра позиция. В момента той не може да си разреши да подаде оставка, тъй като митингите са към този момент явно ориентирани против неговите противозаконни дейности.

Ако Борисов изпусне властта, към този момент няма просто да я загуби, а явно едно последващо ръководство ще се усеща задължено да проверява тези действия. Него към този момент го е боязън за самия себе си. Това води и до тези неуместни увъртания, това мъчително самовъзвеличаване, което към този момент в действителност му носи негативи. Не може - " той стори, той прави, живота ни е розов, виж какво направихме, по какъв начин доста работя, да пристигна „ Дискавъри “ да ми снима страхотните мостове… “. Все едно България е първата страна измислила самото разбиране „ мост “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР