ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Български проститутки в Германия: Като чистачки никога не бихме изкарвали толкова пари

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
И трите са от България. Дошли са в Германия с разнообразни проекти. Свързва ги само желанието да изкарат пари за фамилиите си вкъщи. Германски медии, представени от " Дойче Веле ", описват историите на три проститутки от България.

Те са проститутки. Дошли са от България с разнообразни проекти. Свързва ги само желанието да изкарат в Германия пари за фамилиите си вкъщи. Техният опит е печален, само че и назидателен. И вероятно може да бъде потребен за всички тези, които биха тръгнали по стъпките им. За три дами от България описват немското списание " Фокус " и обществено-правното радио " Дойчландфунк “, което в 25-минутно предаване показва и историята на българката Дана.

" Чувствах се безпределно мръсна "

" Отведоха ме на третия етаж в една къща. Там един мъж ми взе всички документи и ми заяви, че оттук насетне би трябвало да работя на това място. Каза, че в случай че желая скоро още веднъж да видя децата си, би трябвало да я правя тази работа. А аз не познавах никого, не знаех нито дума немски, нямах и пари. Последните си 100 евро дадох за превоза. Когато разбрах къде съм попаднала, нямах сили за друго, с изключение на да рева. Много ме беше боязън, тъй като такова нещо до момента бях виждала единствено по филмите. Исках само да умра, да се хвърля от третия етаж. Исках всичко да свърши. Знаех, че не искам да пребивавам по този начин, усещах се безпределно мръсна. “

Авторите на радиопредаването разясняват, че Дана има три деца, за които се грижи майка ѝ в България. Дошла в Манхайм, с цел да работи като чистачка - познати от селото ѝ дали обещание работа в някакъв хотел. Като самотна майка без никакво обучение това ѝ се видяло добър късмет.

Жените от Румъния, България или Унгария са " евтината стока “ на пазара за платена обич в Германия, показват създателите на предаването и цитират специалисти, съгласно които към 150 000 дами от Източна Европа оферират в Германия полови услуги.

Една от тях е и Ивелина - също българка, също майка на три деца, пристигнала да търси по-добър живот в Германия. Мъжът ѝ я пребивал от пердах, тя избягала от него и се захванала с проституция в България. В немския град Некарщат пристигнала преди 10 години. И тук обаче животът на Ивелина не е по никакъв начин розов. Тя работи в най-долния сегмент на специалността, обслужва клиенти в задните стаички на съмнителни заведения, освен това за смешни суми от по 5-10 евро. Каквото успее, изпраща на децата си.

Пред " Дойчландфунк “ Ивелина споделя: " Трябва да се грижа за децата си, до момента в който си стъпят на краката. Много ми е тежко, толкоз желая да съм с тях, да ги прегърна и да ги целуна. Те все ме чакат, а аз всяка седмица ги неистина още веднъж и още веднъж, че още тази или идната седмица се прибирам. А би трябвало да изкарвам пари “.

В предаването на " Дойчландфунк “ представители на филантропични организации описват в детайли за неволите на задграничните проститутки в Германия. За сивата зона сред доброволната и насилствената проституция, за неналичието на здравни и обществени осигуровки, за неприятната хигиена, за опиатите и насилието, които са ежедневие в така наречен квартали на алените фенери.

" Като чистачка в никакъв случай не бих изкарвала толкоз пари "

Третата българка крие същинското си име. Списание " Фокус “ я назовава Наталия. 30-годишната жена работи в обществен дом в Мюнхен. За специалността си, която упражнява от 26-годишна възраст, споделя, че е тежка и изисква стоманени нерви.

" Но с други специалности, примерно като чистачка в хотел, в никакъв случай не бих изкарвала толкоз пари “, изяснява дамата. Всички в България обаче мислят, че тя в действителност работи като чистачка. Наталия също устоя две деца в България, където за момчетата на 15 и 11 години се грижи майка ѝ. " Когато от време на време изпратя повече пари, просто им споделям, че съм си намерила спомагателна работа “, споделя Наталия.

Наталия доста желае децата ѝ да имат по-добра вероятност, тъй като тя самата е отраснала в доста небогати условия. И сега живее на ръба, защото обществените домове в Мюнхен до неотдавна бяха затворени поради пандемията. Наталия изхарчила спестяванията си и натрупала огромни задължения, само че и в този момент се тревожи за бъдещето, защото клиентелата внезапно е намаляла. На помощ ѝ се притекли правозащитници от мюнхенската организация " Mimikry “, които даже ѝ помогнали да вземе помощ за безработни.

" Винаги сама съм си изкарвала парите и знам, че в живота нищо не ти се дава безплатно. Въпреки това камък ми падна от сърцето, когато получих право на обществени помощи “, споделя дамата пред репортерите на списание " Фокус “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР