ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Царю, с крадците на народната пара ли да се обединим?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В навечерието на другояче значимия 22 септември - Ден на независимостта на България, Симеон II излезе с послание по случай празника, в което прави справедлив и прецизен разбор на социално-политическата конюнктура в общата ни Родина. Ала, както нормално някои мъдреци, които в миналото са ни разочаровали и даже предали, и Кобургота ни зове да се хвърлим в следващата смъртоносна прегръдка със личния ни душманин. Понеже: ''Само обединени сме били успешни''. Което не е неистина, само че днешната действителност е напълно друга и извънредно неприятна.

Царю, с крадците на националната пара ли да се обединим ''в името на България''? Несъмнено някои ще го създадат, тъй като не устоят повече в съпротива на злото и порока. Гладни са и ще се превъплътят в новите рупори на клиентелизма, който от ГЕРБ по този начин ловко построиха. Често повтаряме и това, че тази клиентелистка система се възпроизвежда.

Царю, с наследниците на тези, които са унищожили Царство България, а след това и като цяло България и българите, ли да се обединим? Вие го направихте, а Вашият татко, безпределно почитан и обичан от българския народ, надали би се очаровал от това. И ние не бяхме очаровани, меко казано. Поради това и днешните Ви препоръки не са изненадващи, само че българският народ няма потребност от илюзии и лъжливи очаквания.

И с ченгетата на злостния комунистически режим ли да се обединим, царю? Не бива. Впрочем, тяхната продължаваща нездравословна активност в епохата на прехода ни лиши независимостта от едни две азиатски страни. Вие управлявахте с едно такова (ченге), Сава са му викали. Всъщност, Вие го върнахте в играта, от която Костов го бе изкарал, с цел да гледаме днешния модел, против който меко се изказвате в този момент. Да, Вие носите сериозна виновност, лична, в това число и за вкарването в държавната администрация на днешния ни министър-председател, който мнозина назовават ''мутра''.

И кариерното развиване на един медиен магнат стартира под шапката на Вашата партия. А точно с него се свързват проблемите в правосъдната система, за които Вие говорите. Но каква нелепост единствено, цар да прави партия. Дано най-малко съжалявате.

Така че, царю, май е по-добре да сведете глава и просто да замълчите. Хубаво е, несъмнено, да ни честитите празници. Но не е хубаво да ни вкарвате в мантрата за разговора с оцапани до лактите хора, които за гражданското общество безспорно са нарушители.

Честит празник!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР