ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Как ГЕРБ изгради Путинско общество в България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на проф. Евгений Дайнов

Докато с половин ухо слушах един човек да ми свежда опорката, че който и да „ дойде” след Борисов, ще ни върне назад „ към руснаците”, се запознавах с последните прозрения на Тома Биков.

Според този изтъкнат теоретик на това, което преди време назоваха фашизъм, а сега се популяризира като „ консерватизъм”, Европейският парламент и европейските медии не трябва да бъдат вземани на съществено. В Народното събрание било цялостно най-вече с комунисти и с платени човеци, обслужващи митингите в България. Медиите в Европа също били купени от същите тези митинги.

„ Борисов е индивидът на Кремъл в Москва”, бе съобщил дни преди този момент Бойко Ноев, някогашен дипломат в НАТО и боен министър. Че политиката на Кремъл в България се прокарва от ГЕРБ, това към този момент пролича и от последните откровения на Биков.

Как желаят да ни убедят, че истина няма

Тайната е заровена в типичното за актуален Кремъл отношение към истината.

Според Кремъл, такова животно няма. Или, както преди време още веднъж ни изясни Биков: „ В политиката няма истина”.

От десетина години време, Кремъл дестабилизира цивилизования свят с „ хибридни” тактики. Те към този момент не се пробват да продават, както беше по времето на Съюз на съветските социалистически републики, някакъв съветски модел на общество като по-съвършен от цивилизования и по този начин да всяват нерешителност. Руснаците нямат по-добър модел на общество. Затова усилието е ориентирано към убеждаването на света, че истина няма. Има само гледни точки, които са платени. Всички лъжат; и всички вършат това против пари.

Целта е явна за всеки, познаващ политиката. Русия построява система от огледала, в която нито едно отражение не е истина. А там, където няма истина, публичните връзки не могат да се структурират върху нищо друго, с изключение на – върху голата мощ. Там, където няма истина, не може да има спор и следващо единодушие по това, което би трябвало да бъде правено. Където няма единодушие, решения отново се вземат, само че на друга основа – на подчинението. Просто се подчиняваш на по-силния, с цел да си нямаш проблеми. Защо да не го правиш, откакто истина, в чието име да откажеш послушание, не съществува?

Именно подобен вид общество – съветско, путинско – построи ГЕРБ в България; и точно против него е сегашният протест. Че власт-имащите не съблюдават никакви закони, а просто постановат силата си – това е явно за всички. Кражбата на публични запаси, изсичането на горите, бетонирането на дюните, пресушаването на язовирите, завладяването на непознати бизнеси от партийни деятели – всичко това става не с инструментите на правото, а с инструментите на силата.

Един срамен акт на принуждение

В политиката, обаче, силата убива. Това лъсна – още веднъж – в тази ситуация с Бююк. Избягал от диктатурата на Ердоган, снабдил се с две решения на български съд, че не може да бъде връщан назад в лапите на сатрапа, Бююк бе похитен от българските служби и предаден на турските.

Този срамен акт, обществено оправдаван от тогавашния МВР-министър Румяна Бъчварова, не беше въпрос на право или на обстоятелства. Беше въпрос на мощ и принуждение. Правото споделя – „ Не пипай!”. Силата споделя: „ Удряй!”. Като в прословутото тефтерче на Златанов, с неговите графи „ да се удари” и „ да се остави”.

Бююк, както разбираме, е към момента жив. Колко от десетките като него, предадени от българите на Ердоган, са живи през днешния ден?

Силата се настани даже в законодателната власт, привеждайки българското Народно заседание в положението на днешната съветска Дума. Депутатите гласоподават по този начин, както им подреди или изпълнителната власт (която, по принцип, би трябвало да извършва техните указания), или прокуратурата. В предишния парламент, над 200 български депутати демонстрираха, че са подчинени на Главния прокурор, когато отхвърлиха промяната на Христо Иванов. В днешния парламент се гласоподава това, което каже Бойко Борисов или някой негов доближен. Накрая, оня ден, българският парламент гласоподава текстове, които имат за цел да унищожават самата Конституция – т.е. основата, върху която можем да имаме общество, в което не силата подрежда нещата, а правото.

Проводник на политиката на Кремъл

ГЕРБ интензивно взе участие в битката против истината, която е спонсорирана от Кремъл. Затова България, като се изключи че е най-бедната европейска страна, е и най-пробитата от съветските служби и ползи. Това основава опасности за сигурността на цяла Европа, та и (по линия на НАТО) на Съединени американски щати.

ГЕРБ не е рисков единствено за здравето на българите. В качеството си на проводник на политиката на Кремъл, ГЕРБ към този момент е рисков за здравето на цивилизования свят. Време е да се вземат решителни ограничения, преди да е станало късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР