ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Илиан Тодоров пред ФАКТИ: Аз не съм нарекъл изроди всички протестиращи, а съм се фокусирал върху тези, които чупеха колата

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Илиан Тодоров е регионален шеф на регионална администрация Софийска област. От ФАКТИ се свързахме се с Илиан Тодоров за коментар по отношение на антиправителствените митинги, които от началото им до момента той разяснява в своята Фейсбук страница. На 30 юли господин Тодоров написа там, че „ Два милиона софиянци са жертви на гнет!” и добави: " Не може 2 милиона софиянци да бъдат жертва на шепа погазващи закона персони. Никой не ви стопира да протестирате, само че не пречете на останалите да живеят!”.

Преди няколко дни още веднъж във Фейсбук той написа: „ Изроди, взимайте си ковчезите, чувалите и простотията и отивайте да блокирате междугалактическата магистрала”. „ Това ли са новите ковачи на законите? Това ли е новият морал в политиката? Да потрошиш колата на майка, возеща две невръстни деца, чието само провинение е, че са дръзнали да се приберат в къщата си. Ако това са нови лица и нов морал, дано Бог ни е на помощ...”, написа в същата обява на регионалния шеф.

Разговора ни с Илиан Тодоров четете в идващите редове:

- Г-н Тодоров, виждам, че сте много деен в обществените мрежи, в формалната Ви страница по отношение на митингите – по какъв начин разсъждавате по отношение на тях?

- Аз обмислям, че безусловно всеки български жител има право да стачкува стига да не нарушава правата на други жители.

- А смятате ли, че протестиращите нарушават правата?

- Това, което се случи на „ Ситняково” с майката с двете деца е в действителност нечовешко и безусловно и недопустимо. Аз, както и Вие – Вие сте жена, несъмнено сте и майка, на никого не би му било прелестно, изключително на жена с двете си деца, да му се случи сходно нещо. Всеки има право да стачкува. И аз съм протестирал. Всеки български жител има това право, само че не да тормози другите хора по този метод. Това е нечовешко, което го направиха. За мен, това е персоналното ми мнение, никого не привързвам с него.

- В кои митинги сте взели участие?

- Аз съм в политиката от 10 години към този момент. Мога страници да напиша в кои митинги съм взел участие. Въпросът е, че това споделям – всеки има право на митинг и почитам правото на митинг, само че в митингите има хора, които се държат по един жесток и възмутителен метод.

- От друга страна обаче, имайте поради, че въпросната дама беше тази, която навлезе в блокадата.

- Да, и тя може да е сбъркала. Разбира се, всеки човек бърка. Може да я назовават подбудител, всичко може да е, само че не е това методът, разберете. Не е това методът да се чупи, да се троши, да се стресират деца. Ако я бяха пуснали, какво щеше да се случи? Нищо. Пусни я да мине и всичко щеше да е спокойно и добродушно.

- Реално видяно, в случай че дамата не беше влезнала в блокадата, нямаше да ѝ счупят стъклата.

- Добре, само че децата ли би трябвало да страдат?

- Разбира се, че не - по тази причина и доста протестиращи споделяха да се спре това нещо. Сега има и арестувани.

- Да, аз когато излязох с по-остри думи и ги нарекох изроди – аз не съм нарекъл изроди всички протестиращи, а съм се фокусирал върху тези, които чупеха колата на въпросната дама и стресираха децата ѝ. В последна сметка, политиката е политика, само че в случай че в нас не е останало нищо човешко то по-добре да не се занимаваме нито с политика, нито с нищо.

Това е безусловно аморално, нечовешко. Това са деца. Пак споделям – дано всеки да стачкува, нямам нищо срещу, всеки има това право, само че по някакъв метод да има някакъв ред. Защото ето – има хора, които желаят да закарат децата си на детска градина, до учебно заведение, до болница, възрастни хора и не могат да стигнат.

- Според Вас, вярно ли беше дамата да изиска да премине, макар че там има митинг?

- Аз не желая да разясня дамата дали е постъпила вярно или не – това е неин избор. Не е вярно обаче да стресираш две деца. Аз съм на две деца и Ви споделям, че в случай че ми се случи такова нещо първосигнално не зная по какъв начин ще отвръщам.

- А Вие като татко бихте ли влезнали в обсада, излагайки на риск децата си?

- А за какво там би трябвало да има риск? Аз не съм юрист на тази въпросна госпожа - нито я познавам, нито съм я виждал в миналото. Аз излизам от чисто моралните ми и човешки усещания за живота. Просто за мен е безусловно ненормално по този метод да са третирани две деца, които в последна сметка са бъдещето на България.

Да, всеки има право да стачкува колкото си желае, само че не по този недодялан метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР