ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Коя е Захариева, че да налага санкции на Беларус

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Проф. Светлана Шаренкова

Във връзка с президентските избори в Беларус външният министър и вицепремиер на Република България Екатерина Захариева е гласувала дружно със своите сътрудници от Европейски Съюз наказания за тази суверенна страна, с която имаме обичайно положителни политически, духовни и стопански връзки, която е и славянска и православна!

С чия глоба тя е направила това – на Бойко Борисов, на Парламента, на някое непознато посолство или на протестиращите българи, които повече от месец желаят нейната оставка и тази на корумпираното и нелегитимно държавно управление.

Да, в Беларус имаше избори, които с 80% поддържаха президента Лукашенко. Избори, приети от непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Китай и Русия, олицетворяващи бурно развиващия се източен вектор в новия многополюсен свят, както и от десетки други суверенни национални страни.

И да, те бяха последвани от митинги, доста напомнящи на профашисткия украински Майдан, както и на поредицата „ цветни” революции, довели до безпорядък, бедност и отвод от държавност на редица страни след рухването на Берлинската стена.

В обстановка, в която хиляди българи желаят оставката на държавното управление на Борисов, с цел да се постави завършек на мафиотско-мутренския модел, натрапен от ГЕРБ, Захариева си разрешава да постанова наказания на Беларус!?

Излиза, че съгласно тази госпожа министърка в София стачкуват неприятно, а в Минск – сполучливо!? Заради тамошния митинг се постановат наказания, а пред тукашния Брюксел е „ ни чул, ни видял “ повсеместната корупция, пачките в чекмеджето, скандалните записи с обиди и закани към съперници и европейски водачи...!? Разсейва се и за докадания купени, чиновнически и корпоративен избор в интерес на ГЕРБ, за двуцифрения формален % недействителни (15,9%) бюлетини у нас на последнит избори.

Нека в резюме да съпоставим развиването на България и Беларус – страни със сходно минало и еднакъв старт в прехода.

България през днешния ден е най-бедната и корумпирана страна в Европа, първа в отрицателните ранглисти по обществено неравноправие, заболеваемост и неначетеност, с ликвидирана промишленост и земеделие, с два милиона небогати и 800 хиляди работещи небогати, със междинна пенсия под 200 евро...

В Беларус растежът на Брутният вътрешен продукт е над междинния за Европа, неравенствата понижават, просветителната и здравната система не бяха приватизирани и разрушени, вследствие на което страната се оправи сполучливо с пандемията от COVID-19.

При нарязаното за скрап „ Кремиковци” - Беларус има четири крупни металургични бази, непокътнато машиностроене и създава агротехника, рейсове и тежки камиони. Държавната благосъстоятелност е към 70% и по този начин се озаптява дивия капитализъм и олигархията. Земеделието е непокътнато и е на водещо място в света по произвеждане на пшеница, картофи, лен, ръж, мляко и така нататък Сравненията са доста, само че не са в наша изгода.

Това е дребна част от причините България да не си разрешава да постанова наказания на Беларус, без значение от разпорежданията на „ началниците “ от Брюксел или Вашингтон.

Българските ръководещи най-накрая би трябвало да схванат, че политиката на наказания и „ фобии” е неработеща и вреди на нашите ползи в днешния многополюсен свят. Ето за какво, Захариева е длъжна да отдръпна подписа си от решението за наказания във връзка с върховен Беларус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР