ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Борисов чака столичани да се саморазправят с хората от блокадите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Борисов чака столичани да се саморазправят с хората, блокирали основните кръстовища в София. Това към този момент е транспарантно. Последното доказателство е смешното " включване " на патрулката, пристигнала на бул.Ситняково в петъчната вечер при второто блокиране на шосето пред Румънското посолство. Колата си потегли освиркана и без никаква опозиция. " Репресивният орган " подви опашка, направи съвършен противоположен завой и се изнесе. Полицаите даже не дочакаха девойките от митинга да ги закичат с китки.

След скорошните изстъпления на полицията в триъгълника на властта, когато бе проявена безусловно ненужна и потресаваща свирепост към стачкуващи, с нищо непредизвикали органите на реда, властта очевидно е подхванала друга тактичност. Тя е на изчакване. Чакат необременените от политически пристрастия аполитични столичани, които пътуват всекидневно през централната част на града, да изпушат напълно и да скочат на хората, блокирали трите кръстовища в центъра на София.

Подобно развиване на сюжета ще стопли сърцето на Борисов и обкръжението му в оптималната степен. Хем властта ще е демонстрирала цялостна демократичност към блокадите, хем те ще са пометени от елементарните трудови хора. Глас национален, глас божий. Едно Септемврийско въстание против блокадите си е напряко влажен сън за властта.

И този сюжет е изцяло реален. Програмисти, интернисти, фрезисти, геодезисти, други всевъзможни -исти, шивачи, косачи, бръснари, пекари, гъдулари, кой с лопата, кой с вила, коса, арбалет...- както би го описал Гео Милев...

Борисов и сие се молят полицията да не изпуши и да не разтури още веднъж лагерите. Мечтаят това да го стори народът. Както се споделя, от народа - за народа. Затова полицията през последните дни е някак дистанцирана, напряко блага.

Вервайте ми, както споделяше палачът на двуполюсния модел, това не е инцидентно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР