ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Тайните сделки на Борисов зад гърба на протестите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Има хора, които недоволстват от митингите и барикадите. Гледах през вчерашния ден по една телевизия мъж на междинна възраст, който сподели, че е склонен с настояванията на протестиращите, само че се затруднявал да отиде в точния момент на работа, а имал деца да храни. Човекът е прав – неговата логичност ражда неговата позиция.

Онзи ден на Орлов мост дама с кученце, дете, брачен партньор и свекърва минаха демонстративно през палатките. Младата дама не скри възмущението си и съобщи, че там имало отпадъци и „ някакви нещастници пречели на останалите българи “. Освен това назидателно попита: Е, като сте креснали тук, кой ще пристигна по-добър от тези в този момент? Отговорих ѝ, че даже тя да влезе в новата власт, ще е по-добре от сегашните управници. Дамата не очакваше тъкмо такива думи и побърза да се изниже с детето, кучето и домочадието…

Приемаме, е недоволните от митингите са удовлетворени от ръководството. Ваша воля, дами и господа.

Правителството единствено отговори на тази котегория българи по много автентичен (криминален) метод.

1. Премиерът Борисов всеки ден раздава милиони, което би трябвало да наподобява доста готино, единствено дето не споделя от кое място се взимат тези пари, кои браншове са лишени от тях и по кое време нуждаещите се ще ги получат. Уравнение с три незнайни. Самият Борисов е споделил: Мъжко е да обещаеш, човешко е да не го изпълниш…

2. Правителството съзнателно проспа 1 милиард лв. от продажбата на Виваком, които вместо в страната, отидоха в другарска група на Борисов. 1 милиард – прибрани със съдействието на КПКОНПИ!

3. Държавата е предоставила на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган за безплатно прилагане до 2054 година кея и оборудванията на пристанището в Топлоелектрическа централа " Варна ", които са обществена държавна благосъстоятелност. Срокът съответствува с оптимално допустимия интервал от 35 години, за който обществена благосъстоятелност може да бъде отдавана на концесия против съответните такси. Данни за такава липсват, само че по силата на " рамково съглашение " с държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " почетният водач на Движение за права и свободи няма да заплаща за използването на кейовата стена и оборудванията в пристанището. Това значи, че са потъпкани най-малко няколко закона. Държавата, респективно жителите губим стотици милиони.

4. Тихомълком държавното управление, отпред с Бойко Борисов харизва две значими пристанища в Бургас на олигарх, непосредствен до властта и кръга „ Шиши “. Съвсем скоро ще опишем тайната спекулация, от която България и българите към този момент са ощетени със стотици милиони.

Междувременно като отплата на други предприемачи са обещани пристанища на Дунав…

5. Правителството и Борисов се скъсаха да се хвалят и с контракта за концесията за Летище София. Борисов обави, че това са европейски сътрудници от Германия, Франция и Австрия. Концесията е за 35 години. Според държавното управление и петте участници в търга са били положителни, само че е спечелил… третия. Защо ли? Още никой не е дал отговор на въпроса: Има ли присъединяване български олигарх в една от компаниите от консорциума и кой политик-милионер стои зад него?

6. За всички упоменати покупко-продажби, подписани със скоростта на светлината, има комисионни на стойност десетки милиони. Кой взе тези комисионни? В нечии чекмеджета ли са?

Над 2 милиарда раздадени на глутница олигарси, другари на властта.

Е, недоволни от митингите и блокадите, в този момент удовлетворени ли сте? Поискайте своя дал от Борисов.

Всеки ден някой пита: Купени ли са недоволните? А дали не са купени доволните от властта?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР