ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Въпреки проверките строителството до яз. Искър продължава

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
След следствието на bTV за нелегално строителство в чашката на язовир „ Искър “ ВАП разпореди на служебните министри на земеделието, на околната среда, на районното развиване, както и на Столична община да бъде осъществена инспекция.

Контролните органи би трябвало да открият има ли нерегламентирано изсичане на дървета и нелегално строителство, както и да подхващат всички предписани от нормативните актове ограничения, за отбрана сигурността на популацията.

Собствениците на земи в тази зона си споделят информация за малки врати в закона, посредством които могат да си построят къщи

Булдозери и тежки камиони единствено на метри от водата в язовир „ Искър “. Доскоро един и същи човек разполага с 30 декара в местността. Разделя ги на поземлени парцели от по два декара.

С бърза информация в кадастъра се вижда, че земите са аграрни и се водят пасища. От малкия екран се показват за клиенти, търсещи земя.

„ Може да си извършите и железобетон. По принцип железобетон е неразрешено на всички места в чашката на язовира, само че те си направиха такива дървени къщи и от вътрешната страна си направиха железобетон “, споделя продавачът.

Отиваме да забележим парцелите, споделят от БТВ. Показват ни към този момент закупените.

„ Сече се без проблеми. Има " санитарна сеч ". Взимате един човек, който маркира, каквото му кажете. Плащат му се едни 200 лв., за които маркира боровете и ги изсичате. Ако нещо се закучи аман-заман се сипва малко нафта в бора и той пада “, споделя индивидът.

На метри от водата има и двуетажна сграда. За отходните води също има решение. Правят се каптажи, а водата с фекалиите прониква в питейната вода на София.

Според информация с регион " Панчарево " общо шест от парцелите попадат в чашката на язовира. Включително и този, който е разоран.

От регион " Панчарево " са приключили инспекция на място. Съставени са общо 3 акта - за противозаконна изкопна активност и за изсичане на дървесна маса. Забранено е и работата да продължи.

Въпреки това, повторна инспекция дни по-късно открива, че строителните действия не престават и на мястото към този момент има изникнало дървено скеле.

Сезираха се още три министерства по случая.

„ Въпреки че има два формирани акта, там още веднъж се строи, което значи, че притежателите знаят, че там е нелегално да се строи. Не видях морал от страна на притежателите “, споделя журналистът на bTV Емил Митев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР